10 Ocak 2012 Salı

Patates ve Bezelyeli Kolay Pay...

Sözümde duruyorum değil mi? Artık dbskinnycook'u güncelleyip yeni reçetelerimi paylaşıyorum:P
Çok seviyoruz patates ve bezelyeli yemekleri. Hala sıkılmadıysanız bezelye ve patatesli bir tarif daha:)
Patates ve bezelyeli kolay Pay'ı yapmak gerçekten de hem kolay hem de lezzetli...
Soğanları zeytinyağ veya tereyağ ilavesiyle soteleyin. Doğranmış kırmızı dolmalık biberleri ilave edin. Hafif ateşte biberler yumuşayana kadar karıştırın ve doğranmış domatesleri lave edin... 
Kimyon, köri, hardal, kırmızı biber, zencefilleri ilave et. 
Bezelyeyi haşlayın, hafifçe çatalla ezin veya çok hafif ayarda robottan geçir.
Patateslerle birlikte karışıma ilave edin.
Orta ateşte 10 dakika kadar pişirin.
Haşlanmış ve küp şeklinde doğranmış patatesleri ilave edin...

Hafifçe yağladığınız tepsiye yufkayı yayın. İsteyen 2 kat yufka da kullanabilir. Yalnız bu durumda aralarını çok hafifçe yağlarsanız daha iyi sonuç alabilirsiniz. Uçları tepsinin dışına sarkan yufkayı malzemenin üzerine katlayın. Fırça yardımıyla hafifçe zeytinyağ sürün.
180 derece ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin...
Aşağıdaki fotoğrafta malzemeyi görebilmek için payı fırından çıktıktan sonra kesmiştim.
Afiyet olsun:)
Fotoğraflar Deniz Berdan

Malzemeler
1 kg patates,
80 gr tereyağ,
2 büyük boy kuru soğan,
1 çay kaşığı kimyon,
1 yemek kaşığı hardal tozu,
2 yemek kaşığı zencefil kökü,
1 kırmızı dolmalık biber,
1 tatlı kaşığı garam masala
500 gr bezelye,
3 büyük domates
tuz, karabiber
3 yufka,
50 gr tereyağ,
1 çay kaşığı hardal tozu

19 yorum:

  1. nefis görünüyor. ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. bezelyeden hiç sıkılmam ben :) bu tarif çok iyi oldu benim için, eşime bezelye yedirmenin haince bir yolunu bulmuş oldum :)) teşekkürler paylaşım için

    YanıtlaSil
  3. aaaa çok kolay ve lezzetli duruyor :)
    buzlukta kullanılmayı bekleyen poşet poşet bezelyemi değerlendirmek için çok leziz bir tarif...
    aramıza geri döndüğün için çoook sevindim :)

    YanıtlaSil
  4. Zeytinyağı için bizim kendi zeytinlerimizden ve aynı bahçelerin hasadından olan, günlük toplanan ve günlük sıkılan zeytinyağımızı mutlaka denemelisiniz.Lezzeti, asiditesi konusunda oldukça iddialıyım:-))

    TAŞ KAHVE Zeytinyağı detaylar için buraya bakabilirsiniz:
    http://www.taskahve.com.tr/?islem=paket/urunP/urunleri_listele.php&kategorisi=1

    YanıtlaSil
  5. Bu arada ellerinize sağlıııkk, ohhhh güzel görünüyor valla.Yummy:-)) En kısa sürede denemeliyim.

    Sevgiler,

    http://papis-style.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. tekrar skinnycook un guncellenmesi cok guzel ben cok sevindim bu postlara:))tereyag nerde kullanildi ben anlayamadim zeytinyag yerine mi yoksa ikisi birlikte mi?en kisa zamanda denemek istiyorum :))

    YanıtlaSil
  7. çok güzel gidiyor. hep devam edin lütfen..
    Ayşe

    YanıtlaSil
  8. Hobi coffee teşekkür ederim:)

    Nazlı; bezelye sevenlerdeniz, sevmeyene de sevdiririz:)

    Pelin'cim biz bezelyeyi o kadar sık tüketiyoruz ki mevsiminde dondurduklarım çabucak bitiyor. Ben de dondurulmuşlardan alıyorum:) Ben de sizlerle böyle samimi yazışmayı çok özlemiştim:) İçinde olmayan bu paylaşımın kıymetini bilemez:)

    YanıtlaSil
  9. Papiş'cim ilk fırsatta denemek isterim:) Zeytinyağın iyisi yemeğin lezzeti:)

    Azize uyarın için teşekkür ederim. Genellikle yemeklerde zeytinyağ kullandığım için alışkanlık tarif kısmına tereyağ yazmayı unutmuşum:) Ama tercih senin. Hangisini istersen. Yufkalı olunca tereyağ daha lezzetli oluyor. Üstelik doğal ve kalorisi aynı. Tabi kalp kolesterol problemi olmayanlar için.

    YanıtlaSil
  10. tarifi yapmam icin once yufka bulmam gerek tabi :/

    YanıtlaSil
  11. Geri dönüşünüze çok sevindim:) Tesadüfen bir bakayım eski tariflerinizden ne var acaba derken bir de gördüm ki yepyeni reçeteler gelmiş!!
    Bir de redaksiyon konusunda yardım önerim var. Zaman sıkıntısıyla hızlı hızlı yazdığınızı anlıyorum ;) İsterseniz redaksiyon işini zevkle üstlenebilirim, ilgilenirseniz detaylar için ceren_eker@yahoo.com adresine mail atabilirsiniz.
    Sevgiler,
    Ceren

    YanıtlaSil
  12. Deniz hanım yine boşlamaya başladınız:)) harika tariflerinizin devamını bekliyoruz..

    YanıtlaSil
  13. bayılıyorum ben bu bloga...

    YanıtlaSil
  14. öncelikle bu tarife bayıldım tam benim tarzım bi tariiif :) ayrıca çok iyi ve samimi bir blog yazarı olduğunuzu düşünüyorum ;) ya bir de ailece yediğiniz yemekler gittiğiniz restaurantları ve fotolarınızı paylaşmanızı herkes gibi bende çok özledim ve istiyoruum :) sık sık istanbula gitmeye çalışıyor ve orada yaşama ilhamım oluyor :)

    YanıtlaSil
  15. sevgili deniz hanımcım öncelikle bu tarif tam benlik ve blogunuzu çok severek izliyorum :)) ayrıca sizi herkes gibi çok samimi buluyorum :) lütfen ailece gittiğiniz restaurantları ve fotolarınızı paylaşmaya devam edin bana istanbula sık sık gitme ve yaşama ilhamı veriyor :)

    YanıtlaSil
  16. Deniz hanım selamlar,
    siz kaç yufka kullandınız anlamadım. birden fazla ise aralarına tereyağ-zeytinyağ mı sürüyoruz.
    teşekkürler

    YanıtlaSil
  17. Merhaba
    Harika bir bloğunuz var, çok profesyonel ve özellikle anlaşılır, feyz alacağıma eminim :)
    Arkadaşlarımızla yemek tariflerini paylaştığımız bir sitemiz var ziyaret ederseniz sevinirim :)
    http://yemekveyemek.net/index.php/pide/246-minik-pideler

    YanıtlaSil
  18. Ooh, nefis görünüyor, canim cekti resmen :)

    http://bouquet-defleurs.blogspot.de/

    YanıtlaSil
  19. Harika görünüyor ya teşekkürler

    YanıtlaSil