30 Haziran 2012 Cumartesi

Sacidelerden Sacide beğen...

Biri Bodrum Gündoğan'da Sacide Abla, diğeri Türkbükü Sacide! Her ikisi de çok sevdiğimiz birbirinden leziz kendine has yemekleri olan restoranlar...
İlki bu yıl ilk defa keşfettiğimiz Sacide Abla odun fırınıyla kuvvetli, her türlü hamur işinin harika yapıldığı bir yer. O an pişen pide ekmeğinin tadına doyulmuyor gerçekten sadece ekmek yemeye bile gidilir:)
 Restoranda her sebze ve ot özenle seçiliyor. Yörenin dokusuna uygun sempatik bir yer...
 Yakın skinnycook takipçileri bilir oğlum Can sebze hastası bir çocuktur. Öyle hamburger pizza, patates kızartması filan ağzına koymaz:) Arada bozmaya çalışsak da henüz beceremedik:) Ona mutlaka bir sebze yemeği siparişi veriyoruz. Ardından gelsin bizim pideler, çiğ börekler, gözlemeler:))))
Sağdaki usta odun fırınını adeta bir drum ustası kıvamında kullanıyor. Hamurla yaptığı ritimle dans edebilmeniz mümkün:) Bahçede sinek böcek vs karşı telle çevrilmiş bir odada yapıyor ekmekleri, pizza, pide ve lahmacunları. Gerçekten çok akıllıca ve püfürrr:)
 Önden nefis ekmekle çoban salata götürülüyor:)
 Hayatımda yediğim en güzel kavurmalı pideyi buradan yedim gerçekten...
 Kaşarlı çiğ böreği şahane, normalde kıymalı tercihimdir ama baharatı eksik gibi geldi bize...
 Domatesli kıymalı gözleme çok başarılı...
 Gündoğan Sacide Abla restoranın arkası bağ bahçe ve biberi, maydanozu vs buradan kullanıyorlar...
 Arkası yemyeşil...
 Sacide Abla restoran'ın bana göre en büyük özelliği hamurunun kıvamı ve lezzeti olayı bitirmiş. tabi kullanılan malzemenin taptaze ve bahçeden oluşu fark yaratmaya yetiyor. Biz hasta müdavimi olduk. Yolu Bodrum Gündoğan'a düşenlere ilk tavsiyem Sacide Abla:)
 Veeee bizim ilk göz ağrımız geçen yıllarda da tanıttığım ev yemeklerinin alasını yapan Türkbükü Sacide...
 Sebze yemeği yemek istediğinizde ilk alternatifiniz olabilecek kalitede sıcak, minik, keyifli bir ev yemekleri restoranı. 
 Yenebilecek binbir türlü mevsim sebzeleri ve ev yemeklerinin içinde benim favorilerim köz patlıcan salatası, kadınbudu köfte ve yabani semizotu yemeği...
Fotoğraflar Deniz Berdan

4 yorum:

  1. Köz patlıcan salatasına bayılırım. Ne güzel görünüyor herşey. Keşke bir de Sacide ablayı fotoğraflasaydınız Deniz hn:)

    YanıtlaSil
  2. Deniz merhaba, nasil cnm cekti anlatamam artik Barcelona'da yasiyoruz ve hic aklima gelmezdi ama yemeklerimiz ozleniyomus. Agustos'da bodrumdayim ilk is Sacide'ler gezilecek bizim minik istahliya da tanitilacak.. İyi tatiller
    Stilize

    YanıtlaSil
  3. ama sevgılım nerde senin el emeği göz nuru yemeklerin :( cupcake pişir bana, üstünede sosisli mantı, dur ben bi koşu şalgam suyu getireyim.. <3

    afiyetle takipteyiz efenim
    with my best regards

    YanıtlaSil
  4. her şey o kadar güzel görünüyor ki gerçekten de Sacide Abla'yı merak ettim :)

    http://www.lookbookunlimited.com/

    YanıtlaSil