4 Ocak 2012 Çarşamba

Hafif Tavuk Kiev...

Sevgili Skinnycook takipçileri sizleri çok özledim.
Ne deseniz haklısınız çok ihmal ettim dbskinnycook'u ama bundan böyle sıkça yaptıklarımı koymaya çalışacağım. Yok çok duyduk demeyin, iyi niyet var:)
Yalnız bir ricam; yeterince zamanımın olmaması nedeniyle ve sizlere de cevap vermeye çalışacağım için redaksiyon hatalarına ve bazen olabilecek fotoğraf problemlerine göz yummanız.
 Neticede fotoğraf, bloga post ve gayet tabiki yemek yapım ve aşamalarını fotoğraflamak vs hepsini kendim yapmam nedeniyle ve gerçekte de binbir işi de aynı anda yapmaya çalıştığım için hatalar olacaktır:P Şimdiden affola...
Gelelim en sevdiğim, yapımı basit ama lezzetli, misafire de çıkabilecek cinsten Hafif Tavuk Kiev reçetesine.
 4 diş dövülmüş sarımsağı, krem keçi peyniri, bir kaşık zeytinyağ ve maydonoz ile karıştır.
 Krem keçi penirini tavukların içine sür ve ikiye katlayın. 
Üzerlerine zeytinyağ sürün. 
Keçi peyniri yerine isteyen Pınar Beyaz light krem peynir tercih edebilir. Daha da hafif olur.
Ben daha çok tavuk but tercih ediyorum ama seçim sizin. Bu arada tavuklar hafiften dövülmüş haldeler.
 Ayrı bir kasede rendelenmiş gravyer ve parmesan peynirine ekmek kırıntıları ve değirmen karabiber ilave et. ( parmesan ve gravyerde tuz olduğu için ayrıca ilave etmeyin )
Ekmek kırıntılı karışıma batırıp hafifçe yağladığın fırın tepsisine diz.
Hoş bir sarımsak kokusu için bir miktar kabuklu sarımsakları tepsiye koy.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında altın rengi alana kadar 25 dakika pişir.
Afiyet Olsun...
Fotoğraflar Deniz Berdan

Malzemeler 
1 baş sarımsak,
yarım demet ince doğranmış maydonoz,
3 dilim tam buğday ekmeği kırıntıları,
6 dilim buttan ince dövülmüş derisiz tavuk,
50 gr rendelenmiş gravyer ve parmesan peyniri,
2 yemek kaşığı sarımsak ile karıştırılmış krem keçi peyniri
4 yemek kaşığı zeytinyağ

11 yorum:

  1. Tekrar hoşgeldin o zaman ;) Aslında bana çok hitap eden bir tarif,tüm malzemeler sevdiklerimin arasında, fakat eşim keçi peynirini sevmiyor. Yinede acaba denesem mi diye düşünüyorum. Nedense keçi peynirinin kokusundan rahatsız oluyor.. Denersen mutlaka yine paylaşacağım.Ellerine sağlık ;)

    YanıtlaSil
  2. Hoşbulduk:) Pınar Beyaz light krem peynir de çok başarılı, üstelik daha hafif:)

    YanıtlaSil
  3. Dönüşünüz harika olmuş. Elinize sağlık!
    Daha sık post beklediğimi söylememe gerek yok değil mi? :)

    YanıtlaSil
  4. denemek için sabırsızlanıyorum :)

    YanıtlaSil
  5. Tavuk yemeklerini tereddütsüz severim...herşey yakışır ama hiç krem peynir aklıma gelmezdi...sayenizde deniycem ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Pratik ve sağlıklı bir tarif için teşekkürler :)

    www.saadetiblog.com

    YanıtlaSil
  7. dönüşünüze çok sevindim :) bu molayı sevmemiştim :)
    çok sevgiler,

    YanıtlaSil
  8. Ben de çok sevindim dönüşünüze :) Tarifi en kısa zamanda deneyeceğim. Yalnız anlamadığım bir nokta var, zeytinyağı 1 yemek kaşığı mı 4 yemek kaşığı mı? Tarifte 1, malzemelerde 4 yazıyor.

    YanıtlaSil
  9. Avalon tamamdır, bu gazla bol post yaparım:)

    Nesli bende sizin yorumları sabırsızlıkla bekliyor olacağım:)

    Datlım krem peynir daha kıvamlı ve içi yumuşak ağızda dağılan bir tat veriyor:) Üstelik kepekli ekmek kırıntıları sayesinde de dışı kıtır kalıyor:)

    Saadet zevkle:)

    Esra Ben de sizlerle bu sayede tekrar buluştuğuma:)

    Sezen'cim tavukların üzerine sürüyoruz, arkalı önlü kırıntıya batırmadan önce:)

    YanıtlaSil
  10. süper bir tarif! sonunda geri dönmüşsünüz keşke starbucks gibi yerlerde yaptığınız ürünlerle de geri dönseniz.. :)) umarım bir daha blogu ihmal etmezsiniz. bu arada bloguma da beklerim ben de hazır gıda ürünlerinden lezzetleri paylaşmayı planlıyorum :) http://hayattanyenilikler.blogspot.com/

    YanıtlaSil