3 Nisan 2010 Cumartesi

Yoğurtlu Hafif Brownie...

Kıymetlimmsss :)  Evimizde en çok sevilen reçetelerimden, umarım siz de seversiniz:)



Fotoğraf : Deniz Berdan
  • 100 gr kepekli un,
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu,
  • 25 gr keçi boynuzu tozu, ( kakao yerine )
  • 20 gr splenda,
  • 100 gr süzme yoğurt,
  • 2 yumurta,
  • ½ tatlı kaşığı vanilya exract ( Vanilya esansı yoksa önemli değil ),
  • 1 kapak beyaz çikolatalı mocha likörü,
  • 40 gr enerjisi azaltılmış trans yağ içermeyen Sana veya Elle&Vire light  
  • 40 gr Mavi yeşil light çikolata, 
  • 40 gr ceviz


 Pişirme kabını pişirme kağıdı ile kaplayın. 
Kepekli un, keçiboynuzu tozu, splenda, kabartma tozunu geniş bir kapta karıştırın. Yumurtaları blenderda kabartın. Başka bir kasede yoğurt, likör ve enerjisi azaltılmış yağı çırpma teli yardımıyla karıştırın, kabarttığınız yumurtaları ilave edin. Toz karışımın ortasına çukur açarak sıvı malzemeyi kurulara ilave edin ve spatula yardımıyla alttan üste katlayarak karıştırın. Son olarak önceden küçük parçalar halinde kestiğiniz çikolata ve ceviz parçalarını ilave ederek eşit dağılmasını sağlayarak pişirme kağıdı ile kapladığınız kaba boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20 veya 25 dakika pişirin ve çıkardıktan 5 dakika sonra pişirme kağıtlarının ucundan tutarak tel üzerinde soğumaya bırakın. 
Afiye olsun.


Pastry işine meraklıysanız aroması için evde birkaç çeşit likör bulundurmanızı tavsiye ederim. Alkolü ısıyla uçuyor, aroması kalıyor:)


Brownieyi ılık seviyorum ve ara öğün olarak sütlü çayımla bir dilim tüketiyorum:) 




12 yorum:

  1. Muhteşem gözüküyo kokusunu aldım desem yeridir:)

    YanıtlaSil
  2. hımmm çok lezzetli olmuştur eminim eline sağlık ! sütlü çaya da bayılırımmmm :)

    YanıtlaSil
  3. Görüntüsü harika, ben bunu da deneyeceğim! Yalnız keçi boynuzu tozu yerine kakao kullanmayı düşünüyorum, buralarda tozunu bulabilirmiyim bilmiyorum :? Bir baksam mı yine.. :)
    Teşekkürler Deniz abla.(yoksa Deniz mi desem..Görüntü öyle genç ki abla demek tuhaf geliyor..)

    YanıtlaSil
  4. gece gece dayanamadım ve mutfağa girip deniyorum şu an... umarım tüm malzemeleri bulabilirm dolapta:)

    YanıtlaSil
  5. fashion by house by zeto : Kendi reçetem diye söylemiyorum ama gerçekten de çok lezzetli oluyor:)

    fluffy : Ben de çocukluğumdan beri çok açık çayla hazırladığım sütlü çaya bayılıyorum:) Bu sayede günde neredeyse 1 litreye yakın süt tüketiyorum:)

    Vintage Duygular : Kullanabilirsin ama hafif yapmaya çalıştığımız için keçi boynuzu tozu kullanıyoruz. Aslında aktarlarda, mısır çarşısında kolaylıkla bulunabiliyor:) Nasıl istersen, bizde abi abla pek kullanılmaz:) Begüm ve Can herkese hata annemin babamın arkadaşlarına bile ismiyle hitap eder:) Ama yine de sen nasıl rahat edersen, öyle şeylere pek takılmam:)

    Okan umarım iyi olmuştur:) Bu arada ben gündüz yemeği tercih ederdim:)

    YanıtlaSil
  6. bende brownie'yi ılık seviyorum o yüzden mikrodalga da max derecede 6-7 sn tutuyorum kurumadan hafif ılıklaşıyor:)

    YanıtlaSil
  7. Evrim haklısın ben de mikroda ısıtıp yemeyi tercih ediyorum, çok daha iyi oluyor:)

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Deniz Hanım!

    Hafif tarifleriniz beğenerek izliyorum ve vejetaryen olanlarını uygulamaya çalışıyorum. Sonuçlar oldukça lezzetli, tarifler için çok çok teşekkürler.
    Bu tarifinizi de denedim fakat birşey farkettim, yaklaşık 2-3 kişilik minik bir brownie değil mi? ya da ben kabartma tozunu az koydum diye düşünüyorum. Daha büyüğünü yapmak istiyorum fakat malzemeleri 2 katına çıkarınca fazla yumurta fazla şeker olacak gibi geliyor bana. Ne yapmalıyım?

    Bunu söyledikten sonra ne zamandır beklediğim ve gelmeyen tarifin isteğini yapmak istiyorum:) Çoğu kadın gibi ben de cheesecake hayranıyım ama kilo almak bir yana, dışarıda yediğim cheesecake lerin içeriği beni çok düşündürüyor ve vücuduma o kadar gereksiz şeyi almak istemediğimi düşünüyorum. Bu nedenle sizden hafif cheesecake bir tarifi rica ediyorum

    Sevgiler,

    İdil

    YanıtlaSil
  9. İdil'cim beğendiğine çok sevindim:) Brownie tarifi 8 kişilik aslında :) Hafif de olsa yine de miktar kontrollü:) Misafirim olduğunda reçetenin herşeyiyle tam 2 katını kullanıyorum. Tat ve içerikte hiç birşey değişmez.
    Cheesecake konusunda haklısın, malum bizim evde de istek üzerine yapıyor:) Bu kış daha çok kek, cookie, muffin türevleri yapıldı:) Ama sözüm söz İstanbul'a döner dönmez ilk iş yapacağım:) Ayrıca dışarıda yememekte de haklısın. GÜzel olduğu kadar yağdan yana yoğun bir içeriğe sahip.

    YanıtlaSil
  10. Merhaba,

    Tarifleriniz çok güzel gözüküyor. Elinize sağlık. Fakat Splenda'nın zararlarına dair pekçok yazı okudum. Bu nedenle kullanmak istemiyorum. Onun yerine normal toz şeker(esmer de olabilir) kullanmak istiyorum. Bu durumda ölçüyü nasil degistirmeliyim?

    YanıtlaSil
  11. Elif splenda şeker oranı şöyle 100 gr şekere karşılık 10 gr splenda kullanıyoruz:) Splenda ile ilgili gıda konusunda dünyanın en önemli ve güvenilir kurumu olan Ada'nın sitesinden b,ilgiyi daha doğru alabilirsin. Ben yaptığım araştırmalarımda kim demiş ve neye göre demişi hep sorgularım.

    YanıtlaSil
  12. Deniz Hanım sütlü çayı evde nasıl yapabiliriz? Bir tarifiniz var mı?Teşekkürler
    Senem

    YanıtlaSil