1 Nisan 2010 Perşembe

Tavuklu hafif enchiladas...

Meksika yemeği seven:)


İçindeki malzemeler pişmiş olduğu için bir gün önceden hazırlayıp dolaba koyduğunumda 15 dakikalık son pişirme aşamasıyla tazeliğini koruyabiliyor...

 Pişirme kağıdı, fırça, veya pişirme spreyi yardımıyla daha az yağ kullanıyorum :)
Fotoğraflar : Deniz Berdan

  • 8 parça derisiz ve kemiksiz tavuk but,
  • 6 küçük boy kepekli lavaş,
  • 2 büyük kuru soğan halka şeklinde doğranmış,
  • 3 - 4 diş doğranmış sarımsak,
  • 200 gr kabukları ayıklanmış haşlanmış nohut,
  • 1 çay kaşığı kimyon,
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber,
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu,
  • değirmen karabiber, sodyumu azaltılmış tuz,
  • 150 gr yağı azaltılmış rendelenmiş taze kaşar,
  • 2 avuç roka veya körpe ıspanak,
  • 100 gr mısır,
  • 3 kırmızı tatlı biber,
  • 200 gr süzme yoğurt
  • 200 gr domates püresi,
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağ,
  • 3-4 diş dövülmüş sarımsak domates püresi için,
  • 1/2 çay kaşığı kimyon

Tavukları doğranmış sarımsak ile kapaklı geniş bir tavada kısık ateşte 45 dakika pişirin. ( Kısık ateşte ve kapak kapalı olduğu için yağ koymanız gerekmiyor. )
Soğanları ve tatlı kırmızı biberleri fırça ila yağladığınız fırın tepsisinde veya pişirme kağıdı üzerinde180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
Domates püresine kırmızı biber, kimyon, karabiber, tuz, dövülmüş sarımsak, 1 tatlı kaşığı zeytinyağ ilave edip karıştırın.
Kabukları soyulmuş nohuta kimyon ilave edin.
Tüm malzemeler hazır olduktan sonra kepekli lavaşın ortasına bolca domates püresi karışımıve süzme yoğurt sürün. Pişmiş tavukları parçalayarak ilave edin. Pişmiş soğan ve kabuklarını ayıkladığınız tatlı kırmızı biber ilave edin. Nohut, mısır ve rokayı koyduktan sonra rulo şeklinde katlayarak pişirme kabına yerleştirin. Domates püresi ve en üste yağı azaltılmış taze kaşar rendesini ilave ederek 180 derecelik fırında 15 dakika kaşarlar eriyene kadar pişirin.
Afiyet olsun.


Ana öğünlerimi malzemesiz salatalarla tüketmeyi seviyorum:) Üstelik enchiladas gibi hafif alternatiflerden besin alırken, salata yardımıyla tokluk hissi ile birlikte bol posa ihtiyacımı da karşılamış oluyorum:)
Küçük boy lavaş ile hazırladığımda bir adet, orta boy ise yarımın biraz fazlası yeterli oluyor:) Tabii bu benim metabolizma hızıma göre:)





10 yorum:

  1. Harika görünüyor,merak ettiğim nohut koymak zorunlu mudur?bana biraz acaip geldi :)elinize sağlık.

    Melek

    YanıtlaSil
  2. Nohut çok yakışıyor, biz çok seviyoruz ama tabii ki zorunlu değil, istersen koymayabilirsin veya alternatifi meksika fasulyesi ( konserve ) veya beyaz kuru fasulye de olabilir.

    YanıtlaSil
  3. Nohutlu deniycem o zaman en kısa zamanda :) lavaş kepekli bulamazsam normali çokmu kalorilidir?öyle ise arayıp bulurum kepekli(çok soru sordum kusura bakmayın :/)

    Melek

    YanıtlaSil
  4. Yok hiç problem değil sor tabii:) Kepekliyi kalori hesabı için değil kan şekerimizi düşürmeyip posalı oluşundan dolayı tokluk hissi vermesi ve hücrelerimizi yormaması açısından tercih ediyoruz:)

    YanıtlaSil
  5. cok basarili bi uygulama oldu ama biraz degisiklik yaptik lavas kucuk boy oldugu icin misir ve nohut sigmadi ve suzme yogurt bulamadigimiz icin sonoma bbq sos kullandik:)bu arada hala ricotto almaya gdilmedigi icin tart henuz denenmedi ama en kisa zamanda yapilicak sume yogurt icin alternatif bir oneriniz var mi?kesinlikle tavsiye ediyorum denemeyi

    YanıtlaSil
  6. Harika, çok sevindim:) Haklısın lavaş küçük olunca katlaması daha zor olabiliyor. Ortaboyla katlamak çok daha kolay. Süzme yoğurt için normal yoğurdu alıp tülbentle süzebilirsin. Çok sulu olmayan normal bir yoğurtta iş görür:) Hafif olabilmesi için hazır sosları kullanmamanızı öneririm:) Bu tarife yoğurt çok yakışıyor. Gelecek postlarda ev yapımı hafif sos tariflerim de olacak:)

    YanıtlaSil
  7. fotoğraflar süper, marifet paraflash'ta değil, çekende :D

    YanıtlaSil
  8. Merhaba ,
    Bende evde hindi sote , soğan , sivri biber , mantar dan oluşan bir karışımla hazırladım , üzerinede kaşar rendeledim direk fırına , bayıla bayıla yedik süper hızlı bir tarif :)
    Birde aklıma gelmişken geçtiğimiz Salı akşamı İstanbul Film Festivalinde '' Julie & Julia '' filmini izledim direk aklıma siz geldiniz kesinlikle izlemelisiniz ...
    Sizi bu keyifli tariflerinizin devamını merakla bekliyorum..

    Sevgilerrrrr ,
    Deniz :)

    YanıtlaSil
  9. Domates püresi yerine evde yapılmış domates suyu(çok sulu olmayan kısmı) yada domates rendesi olurmu?Elinize sağlık...

    Melek

    YanıtlaSil
  10. peony çok tatlısın:) Çok teşekkürler:)

    Donnis Julie & Julia'yı izlemiş ve bayılmıştım:) Beni düşündüğün için de çok teşekkür ederim:) Beğenmene çok sevindim:) O kadar çok tarif paylaşmak istiyorum ki işi gücü bırakıp sadece blog yapmak isterdim:)

    Melek yaz domatesi en güzeli olurdu:) Ben Eylül ayında Göcek'in pembe domateslerinde 250 kg alıp kavanozlara konserve yapıyorum. Çok etli olduğu için ondan oluyor ama mevsim dışı domatesler bir garip:(

    YanıtlaSil