8 Nisan 2010 Perşembe

Tarçınlı Hafif Muffin...

Tarçın sevenler için:) Kan şekerimizi dengelemesi de bonusu:)




























Fotoğraf : Deniz Berdan
  • 250 gr. kepekli un
  • 20 gr. splenda
  • 10 gr. kabartma tozu
  • 2 yumurta
  • 250 ml. yağsız süt
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 120 gr enerjisi azaltılmış Elle&vire light veya trans yağ içermeyen enerjisi azaltılmış Sana
  • 1 tutam sodyumu azaltılmış tuz
  • 1 tatlı kaşığı extra tarçın

Büyük bir kasede un, splenda, kabartma tozu, tarçın ve tuzu karıştırın. Enerjisi azaltılmış yağı eritin. Ayrı bir kapta yumurtaları karıştırın ve sütü ilave edin. Erimiş ve ılıklaşmış yağı sıvılarla karıştırın. Sıvı karışımı unlu karışıma ilave ederek alttan üste doğru katlayarak karıştırılır.
Silikon kalıpların 3/4'ünü dolduracak şekilde paylaştırın. Üzerlerine extra tarçın ilave edin. Önceden180 derece ısıtılmış fırında 20- 25 dakika pişirin.
Pişirme süresi pişirme kalıbının büyüklüğüne göre değişir.Küçük veya orta boy muffin kalıbı kullanıyorsanız fırının kapağını ilk 20 dakika açmayın. Büyük kek kalıbı ise ilk 30 dakika açılmamalı. Açarsanız kekiniz veya muffininiz çökme yapar.
Afiyet olsun:)

6 yorum:

  1. Deniz, ellerine sağlık, ben de bu akşam denedim, yanlız dayanamadım bir kaç minor ekleme ve değişiklik yaptım. Bu kek bazını kullaanrak artık kalorisi az sağlıklı kekler yapabileceğim:) Çok tşkler merakla yeni tariflerini bekliyorum.
    Neleri değiştirdin dersen;
    2 minik amasya elmasını dograyip 2 çay kaşığı elle&vire tereyağında extra dediğin tarçinla hafif ateşte çevirdim ve kalıba koymadan karışımın içine ekledim. Elma ve tarçin çok yakıştı:)

    İçine katılan yagda ben 1 çay bardağı ay çiçek yağı kullandım, sorun olmadı recipe bu değişikliği kaldırdı.

    YanıtlaSil
  2. Çok iyi yapmışsın:) Bende çok severim elmalı:) Afiyet olsun:) Gelecek postlarda elmalı muffin, elmalı tart, elma crumble'da yapacağız:) Sıvı yağı hafifletmek istersen koyman gerekeren miktarın altını koyup su ve / veya süt ilavesi yapabilirsin:)

    YanıtlaSil
  3. deniz hanım merhaba,
    Skinnycook u sui sayesinde keşfettim. Gerçekten böyle sağlıklı tarifler veren bır blog yapmanız beni çok heyecanlandırdı.Hemen tariflerinizi denemek için kolları sıvıcam:)) Yalnız birşey öğrenmek istiyorum sizden. Kepekli unu hangi markanın kullanıdığınızı yazmanız mümkün mü? çünkü kullanıdığım undan hiç memnun değilim de..

    YanıtlaSil
  4. MERHABA DENİZ HANIM,
    Size ilk kez yazıyorum.Daha önceleri Starbucks'da sürekli sizin muffin ve kişinizi yiyordum.Sonra kaldırıldı.Tekrar yiyemeyeceğim için bir hayli üzülmüştüm fakat sayenizde bu akşam ilk kez tarçınlı muffin'i denedim.Sizin muffininiz rengi biraz daha pembemsi benimki açık sütlü kahve oldu. Acaba kullanılan tarçın veya kepekli un ?Hangisi resngini değiştirmiş olabilir? resim eklemek isterdim ancak blog imkan tanımıyor. Size nasıl gösterebilirim? Ayrıca daha önceleri,Health&Shape derginizin sürekli okuyucusuydum. O da kaldırıldı. Onun kadar güzeli bir daha olmadı. İkisinde de çok başarılısınız. Verdiğiniz güzel öneriler için teşekkkür ederim.Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  5. Işıl beğendiğine sevindim:) Söke un kullanıyorum. Her unun sıvı alma kapasitesi farklı oluyor. Hatta Türkiye'de o kadar tutarsız ki aynı markada bile farklılıklar yaşamak mümkün.

    Mnesli86 eski dostu görmek gibi oldu bu:) Ben dergilerimi 4 yıl önce ortağıma devrettim o da devam ettiremedi sanırım. Çok sevgi ve fedakarlık isteyen bir işti, ben de çok seviyordum ancak Türkiye'de bağımsız yayıncılığı öldürdüler ne yazık ki:( Rengi undan da olabilir ama fırından olmasıda kuvvetli ihtimal. Aslında bilgisayar ekranı da yanıltıyor açık sütlü kahve renginde olması daha doğal değil mi? :) Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. bunu kesin denerim bu hafta. tarçınlı şeylere bayılırım. danke!
    :)

    YanıtlaSil