27 Nisan 2010 Salı

Patlıcan severler için hafif Melanzane alla Parmigiana...
























Hayat boyu kilo kontrolü için hafif ve sağlıklı yemenin yanısıra çeşitlilikte önemli:)
 Pişirme kabına fırınlanmış patlıcanları diziyoruz. Üzerine hafifçe parmesan rendesi...

Üzerine hazırladığımız domates sosu ve fesleğen yaprakları... Fesleğen şart nefis bir aroma veriyor...
























Aynı işlemler bir sıra daha...Tabii kaç kat olacağı pişirme kabınızın büyüklüğüyle doğru orantılı ama kuru olmaması için ortalama 3 kat ideal...









Hafifçe çırptığımız yumurtayı en üstüne illave ederek kalan parmesanı en üstüne serpiştiriyoruz...



Bunu çok seviyorum:) Yanında bol salatayla tam bir hafif yaz yemeği değil mi? :)


4 Kişilik
3-4 sarımsak,
5 yemek kaşığı zeytinyağ
2x400 gr doğranmış domates konservesi,
3 yemek kaşığı domates püresi,
4 uzunlamasına kesilmiş patlıcan,
80 gr rendelenmiş parmesan peyniri,
Bir avuç taze fesleğen,
1 hafifçe çırpılmış yumurta
sodyumu azaltılmış tuz, değirmen karabiber


Sos tenceresine 2 kaşık zeytinyağ, ezilmiş sarımsak ile çevir doğranmış domates, tuz, karabiber ve domates püresini ilave edip ağzını kapatarak orta ateşte 15 dakika pişirin.


Patlıcanları hafifçe fırça ile yağladığın tepsiye yerleştirip üzerini yine fırça ile yağlayın. ( Fırında pişirme işlemi için kalan 3 kaşık yağı kullanıyoruz. ) 
Patlıcanları önceden 180 derecede ısıtılmış fırında hafifçe kahverengileşene kadar kızartın. 
Pişirme kabına bir kat patlıcanları diziyoruz üzerine sırasıyla bir miktar domates sosu, parmesan ve fesleğen yaprakları koyarak bu işlemi iki defa daha tekrarlıyoruz. en üste çırpılmış yumurta en üstünede kalan az miktar parmesan ilave ederek Önceden 190 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun.


Az miktarda parmesan peyniri yoğun aromasıyla müthiş bir tatmin verebiliyor. Bu nedenle kalorisi yerinde olsada miktarını kısıtlayarak kullanıyoruz:) 

11 yorum:

  1. Gerçekten lezzetli görünüyor denemeye değer :)

    YanıtlaSil
  2. Çok kolay, sade ve leziz. Yarın mutlaka deneyeceğim. Bu gün olmaz çünkü bu gün Fırında Röşti yapacağım :) Hafta sonu da lazanya tarifiniz var aklımda. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Patlıcanın kızarmışını hiç sevmeyip evde hiç yapmadığım için eve patlıcan girmiyordu. Bu tarif ile patlıcanla barışmış olacağım. Harika görünüyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. leziizz! resmen iştahım kabardı şu an :)

    YanıtlaSil
  5. Benim gibi kızartma sevenler için çok güzel bir alternatif olacak, domates ve fesleğen ikilisi mükemmel olacaktır eminim. Ve sanırsam parmesan peyniri yerine kaşar peyniride kullanılabilir :)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba;

    Blogunuzu zevkle takip ediyorum.Hergun girip yeni bir tarif var mı diye bakıyorum :).

    Yalnız benim gibi acemiler icin daha acıklamalı tarifler rica edecegim. Burda patlıcanları fırına nasıl veriyoruz? butun halde mi yoksa boydan genisce dilimleyip mi?

    Birde arada sırada gun boyunca ne yediginizi nasıl beslendiginizi belirten yazılar koyabilir misiniz? Mesela bugun sabah kahvaltısından baslayıp yatana kadar yediklerinizi liste seklinde.

    Sanıyorum bu bizler icin saglıklı beslenme ile ilgili guzel ornekler olusturur.

    Simdiden tesekkurler, blog harika, tarifler muthis, kesfettigim icin sanslıyım herkese tavsiye ediyorum.

    Hoscakalın...
    Dilsat

    YanıtlaSil
  7. Anneyazar beğendiğine sevindim:)

    Zoiplanet çok sevindim:) Reçetelerimin sizlerin evinde de pişmesi beni çok mutlu ediyor:) Yaptıklarını bizimle paylaşırsan çok sevinirim:)

    Handan patlıcanda adeta sünger gibidir, lezzetli ama kızartması sırf yağ oluyor. Fırınlayıncaçok daha az yağda pişirebilme imkanı oluyor:)

    Melike yemek fotoğraflarına ve dergilerine bakmayı bende çok seviyorum

    Aslı kızarması gereken hemen tüm sebzeleri fırında çok daha az yağ ile yapabilmek mümkün. Aslı'cım parmesanın aroması kaşarda yok. Bu yemeğin olmazsa olmazı:)

    Dilşat beğenmene çok sevindim:) Patlıcanın şekli malzemeler kısmında vardı aslında :) yediklerimle ilgili çok yorum alıyorum, önümüzdeki günlerde böyle bir bölüm yapmayı planlıyorum. Bu hafta annemin son kemo haftası çok hastaneye gidip geldiğim için fırsatım olmadı ama hafta sonu başlarım sanırım:) Beni keşfettiğine ben de sevindim:) Yorumlar beni motive ediyor:) sevgiler

    YanıtlaSil
  8. harika bir tarif bu.
    patlicana ve taze feslegene bayilan biri olark kesinlikle hafta sonu deneyecegim.
    bu arada geriye donup tum tariflerinizi okudum. oldukca uygun, evde herkesin bulabilecegi malzemelerle yapilabilen, saglikli ve lezzetli olduklari her halinden belli tariflerinizin:)
    saglikli beslenmeye calisan ve spor yapan biri olarak tariflerinizi hayatima aliyor ve tesekkur ediyorum.
    bu yonunuzu gormek beni sasirtti, ama sasirttigi kadar da sevindir. sonucta siz de bir insan, anne ve essiniz:)
    takip edecegim, twitterdan da takibe aldim sizi.
    guzel gunler dierim:)

    YanıtlaSil
  9. soguk yenebilir mi?çok güzel görünüyor.tariflerinize bayılıyorum

    YanıtlaSil
  10. Günaydın Deniz, dün akşam spor sonrası eve gelip hem Melanzana'yı hem de Pesto soslu tavuğu bir arada yapıverdim, ikisi de harika oldu, bayıldık! Melanzana bol domates soslu olduğundan çok hafif izlenimi veriyordu, gerçekten d öyle oldu. Labneli sos da tavuğa çok yakıştı, ilk misafir planı olduğunda menü hazır:) Ama sanırım porsiyonlarda sıkıntı oldu, 1 psto soslu taıkla birlikte yarım porsiyon melazanayı bol rokayla birlikte yedim ama akşam için fazla kaçtı sanırım. Her ikisinden de yarım porsiyon yemek ya da farklı öğünlerde tercih etmek daha doğru olacaktı herhalde, ne dersin?
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Deniz Hn. bu tarifi dün akşam denedim, harika oldu. Ben de yediklerime dikkat ediyorum ve blogunuz benim için harika bir hazine. Tarifi yumurtasız denedim, azıcık light süt gezdirdim (süt, krema, patlıcan yakışıyor diye), taze otlarla muhteşem oldu! Ben ana yemek olarak yedim ama misafirlere etin yanına yapılabilir. Sizden ricam geçen yıl starbucks'a yaptığınız yabanmersinli mini muffinlerin tarifini vermeniz. Bir de cheesecake bekliyoruz tabi. Sevgiler,

    YanıtlaSil