16 Nisan 2010 Cuma

Otlu mısırlı hafif muffin...

En sevdiğim reçetelerimden...
Diyet merkezim varken üyelerimiz için de yapardım:)




























Otlu muffinde bol yeşil olmasını seviyorum:)




























Bu silikon kalıplarımı hiç yağ sürmeden yıllardır kullanıyorum.





























Bazı günler kahvaltıda 2 tanesini enerjisi azaltılmış krem peynir sürerek yanında domates ve salatalıkla tüketiyorum:)



































Sonraki günlerde 5 dakika fırınlarsanız  tazeleniyor:)

300 gr kepekli un,
110 gr enerjisi azaltılmış yağ, (light elle&vire) veya enerjisi azaltılmış trans yağ içermeyen Sana
2 adet çırpılmış yumurta,
80 gr mısır unu,
250 ml yağsız süt,
60gr rendelenmiş enerjisi azaltılmış taze kaşar, 
1 küp şeklinde doğranmış kırmızı dolmalık biber,
yarım demet doğranmış maydonoz,
5 adet doğranmış taze soğan,
4 yemek kaşığı dondurulmuş tane mısır,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı kırmızı biber,
1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
Sodyumu azaltılmış tuz,

Kuruları büyük bir kasede karıştırın. Sıvıları ayrı bir kapta karıştırın ve sıvıları kurulara ilave ederek alttan üste katlayarak karıştırın. Soğan, maydanoz, rende kaşar, mısır,  ve kırmızı biberi en son ilave ederek eşit oranda karışmasını sağlayarak muffin kalıplarına paylaştırın.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin. Tabii silikon kaplarının büyüklüğüne ve fırına göre pişirme süresi değişir. 25 dakika sonra kürdanla bakabilirsiniz. Öncesinde fırının kapağını sakın açmayın.
Afiyet olsun.

Ben ara öğünlerde ana öğünümün içeriğine göre bir veya 2 adet tüketiyorum. Ancak bir ara öğünde muffin yiyorsam diğerinde yoğurt ve meyva veya bu ara erikler şekersiz bol bol erik:) 




11 yorum:

  1. offf,sabah sabah iyi olmadi bu posta bakmam:))
    gideyim kahvalti hazirlayayim.sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. Hmm çok lezzetli ve hafif görünüyorlar denemeliyim mutlaka, paylaşım için teşekkürler DB

    YanıtlaSil
  3. Itır'cım yapımı çok kolay 10 dakikada hazırlarsın, 30 dkda da pişiyor çıtır çıtır:) Hadi üşenme yap ltf:) En azından öğleden sonra çayı için:)

    Lucy afiyet olsun benim vazgeçemediğim favori reçetelerimden:) Hem sağlıklı hem hafif:)

    YanıtlaSil
  4. Aaa bu tam benlik eline sağlık. Diyet merkezini yeniden aç ben geleceğim :))

    YanıtlaSil
  5. Yaptimmmm..super oldu.yalniz kepek unum yoktu onun yerine sokenin altin harmani var tahilli,karisik bi sey(kesin bilirsin)onu kullandim,bir de kirmizi dolma biberim yoktu,paprica vardi onu dogradim:)ben yaparim bunu hep.bi de bogurtleyenliyi yapcam bi ara:)
    tesekkurler,Denizcim.

    YanıtlaSil
  6. anneyazar çok teşekkürler ama ben hafif yemekler yapmayı daha çok seviyorum:) Buradan paylaşalım bilgilerimizi:)

    Itır çok sevindim yaptığına ve beğendiğine :) Kepek yerine tam buğday veya çok tahıllılarda olur tabii. Burada önemli olan uzun süreli tokluk sağlayabilecek ve kan şekerimizi düşürmeyecek olması:) Bu tarifin üzerine istediğin otları ekleyebilirsin veya maydonoz yerine dereotu, mısır yerine donmuş bezelye gibi damak tadına göre değişiklikler yapabilirsin:)

    YanıtlaSil
  7. denizcim ben bu tarifi senden öğrendiğimden beri (sanırım 1.5 yıl oldu) o kadar sık yapıyorum ve her seferinde seni anıyorum vicdan azapsız bir şeyler yiyebildiğim için. Blogun harika devam lütfen
    özlem

    YanıtlaSil
  8. sonunda yaptim cok denemk istedigim bi tarifti cok guzel oldu tadi ama yine benim sorum var benim hamurum cok kati oldu daha once de konusmustuk sanirim unlar cok farkettiriyor quiche de yasamistim o sorunu cunku senin hamurunun kivami resimden anladigim kadariyla akiskan degil ama nasil onu tam anlarsam bi dahaki sefere daha basarili olucam :)bu tarifleri yapan en beceriksiz insan ben miyim acaba diyorum:)benim muffinlerim seninki kadar duzgun cikmadi firindan ama tadi gayet guzel oldu onda hic bir sorunum yok misirunu tadi cok hosuma gitti.sirada nohut burger var

    YanıtlaSil
  9. Bende yaptım, ama kabarmadı:( tadı mükemmelll, teşekkürler...

    YanıtlaSil
  10. merhaba, bu tarifle kaç adet muffin elde ediyorsunuz acaba?
    emine sezer

    YanıtlaSil
  11. Özlem'cim biliyorum hep söylersin:) beğendiğine çok sevindim:)

    Azize ben söke kepekli un kullanıyorum. Bazı unların kepek oranı normalin çok üzerinde olabiliyor. Hem unun yapısından hem de kepek oranından çok fazla sıvı alabiliyor. Afiyet olsun, zaman içinde el alışkanlığıyla şekilerde düzeliyor:)

    Dilek ürünü fırına sıcak koymalısın, bir de pişme esnasında fırının kapağını açınca çökme gerçekleşiyor.

    Emine benim muffin kalıplarıyla ortalama 18 adet çekarıyorum ama daha da küçük kalıplarımla 24'e kadar çıkabiliyor. Yalnız unutma muffin kalıbının boyutuna göre pişirme süresi değişir. Kalıp ufaldıkça pişme süresi kısalır.

    YanıtlaSil