20 Nisan 2010 Salı

Ne kadar kolay, hafif ve leziz olabileceğini tadana kadar bilemezsiniz:) Elmalı hafif crumble...




























Elmaları dilimlemeden önce limon suyunu hazırlayın ve hemen ilave edip karıştırın. Elma çabuk kararabiliyor. Ardından tarçın üzüm ve splenda ile karıştırıp yağ sürmeden pişirme kabına yerleştirin.

























Elmalardan da önce yulaflı karışımı hazırlayın. Karışımı parmak uçlarınızla -yağı avcunuzda eritmeden- yedirerek karıştırın.

























Karışımı elmaların üzerini kaplayacak şekilde her yerine eşit dağıtın. Elinizle veya kaşıkla hafifçe bastırarak elmaların üzerinin tamamen kapandığından emin olun.

























Bakmayın böyle renksiz göründüğüne fırınlanınca hafif kızarıyor içi lokum gibi oluyor, gerçekten çok lezzetli:)

1 kg elmayı soyun dilimleyin ve kahverengileşmemesi için limon suyu ilave edin,
90 gr çekirdeksiz kuru üzüm, 
4 gr splenda,  
1 çay kaşığı tarçın

crumble için;
100 gr kepekli un,
100 gr yulaf,
1 çay kaşığı kabartma tozu,
85 gr enerjisi azaltılmış tereyağ ( Elle&Vire light veya trans yağ içermeyen enerjisi azaltılmış Sana ) 
14 gr toz splenda

Elma, üzüm, tarçın ve splendayı karıştırın.
Büyük bir kasede kepekli un, yulaf, kabartma tozu ve yağı parmak uçlarınızla ovuşturarak karıştırın.

Elmaları pişirme kabına yerleştirip üzerine unlu karışımı ilave edin. Kaşığın tersiyle üzerini hafifçe bastırarak yerleştirin.
önceden 180 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alana kadar 35-40 dakika pişirin. Ilık servis edin.
Afiyet olsun.

Bu tarif kış meyvalarıyla da yaz meyvalarıyla da nefis oluyor:) Tartışmasız evimizin en favori tatlılarından:)  
Öğleden sonra ara öğün olarak enfes:)

12 yorum:

  1. Biz yaparız annemle çokda severiiz ama yulaflısını bilmiyoduk denemek lazım:) gerçekten inanılmaz lezzetli oluyor

    YanıtlaSil
  2. Hımmm güzel değil mi :) Yulaflı olunca sanki badem, fındık parçaları var gibi hissediliyor:)

    YanıtlaSil
  3. Elma,tarçın gayet hoş bir lezzet.Yulaf değişik geldi. Deneyeceğim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. merhaba deniz
    ben elmaya cevizide cok yakıstırıyorum
    cevizde koysak bu hafifligi kaybeder miyiz
    ne dersin?

    YanıtlaSil
  5. şahane görünüyor. Zaten elmaya ve elmalı tatlıların hepsine hayran olan ben için uygulanması şart bi tarif :) Ellerinize kocaman kocaman sağlık ;)

    YanıtlaSil
  6. Çok severim bende ama yulaflısını ilk defa görüyorum denemek lazım ;) ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Deniz, bu tarifin de çok lezzetli görünüyor. Hele de benim gibi şeker ve beyaz un kullanması yasak olan ama tatlıya tapan biri için tariflerin ne kadar değerli bilemezsin. 23 Nisan için küçük bir seyahate çıkıyoruz kalabalık bir grupla, birkaç tarifini birden deneyip arkadaşlarımı da mutlu etmeyi planlıyorum :)
    Bir de daha önceki postlarından birinde ileride tarifini vereceğin hafif salata soslarından bahsetmiştin, merakla beklediğimi söylemek istedim:)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Belki daha önce sorulmuş olabilir ama bu splenda bir tatlandırıcı markası mı ve nereden bulabiliriz?

    YanıtlaSil
  9. çeşnici ben quaker'ın teneke kutuda olanını kullanıyorum hafiften kırık, nefis oluyor.

    Pommer ceviz çok güzel olurdu ama yağ oranı artacağı için hafif olmaz, ben de o kadar çok kuru yemiş ve türevlerini severim ki onca faydasına rağmen dikkatli tüketilmesi gerekenlerden. Örneğin ara öğünde 1 ceviz! e ben ne anladım o cevizden değil mi? :) O kadar az tüketemeyeceğim içinde hiç bulaşmıyorum ama bir maffin'in üzerinde veya bir tatlıda kırıntı olarak seviyorum. Eğer elmaların üzerine crumbe yapmasaydık o zaman hafifçe parçalanmış 3-5 ceviz olabilirdi. (Tabii tamamı 4 porsiyon)

    SWL ve Aslı çok teşekkür ederim şekerler:)

    Ceren süpersin, yemeklerimin paylaşılmasını çok sviyorum:) Umarım seyahatiniz de çok iyi geçer. Tamam en kısa zamanda yaparım. Baharla birlikte bizim evde salata çeşitliliği de artıyor, Yazın tavan yapar:)

    Droplet Spelda doğal şekerin yapısının değiştirilmiş hali, üstelik kimyasal değil. Macro, Real, eczaneler, bazı Migros'larda bulunabiliyor. Ben de satış noktalarını İzmirli bir izleyenim için araştırmıştım. Oralarda bulamazsan haber ver bulması kolay:)

    YanıtlaSil
  10. crumble daha once hic evde yapmamistim cok severim ama bu kadar kolay oldugunu bilmiyordum zaten senin tariflerin en guzel tarafi da kolay olmasi benim icin:)bi de surekli degisiklik oluyor bize gecen pazar canim tatli istedi 10 dk da tarcinli muffini yaptim 20 dk da pisti:)bugun rostiyi de yaptim onu da cok begendim ben zaten sebzeden yapilan herseye bayiliyorum salata da cok seviyorum ben de salatalari bekliyorum :)cok hizlisin ama hizina yetisemiyorum surekli yeni yemek goruyorum burda cok da iyi oluyor ne pisirsem derdim kalmadi

    YanıtlaSil
  11. Azize beğenilmesine ve paylaşımlara çok seviniyorum, çok teşekkür ederim:) Ben yemek yapmayı çok seviyorum ama saatlerce uğraştıran reçeteler hiç bana göre değil. Buna rağmen dostlarımı ağırladığım ev davetlerim, çok özel durumlar için çeşit çeşit yemek yapmak benim için büyük bir zevk:) Aslında tatlılar ve ana yemeklerle birlikte blogdan 3-4 tarif önde gidiyor sayılırım:) Denendikçe paylaşım oldukça yayınlamayı seviyorum:) Ne kadar yorum o kadar tarif hahahaha:) Yoksa bu ne kadar ekmek o kadar köfte miydi:)

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Deniz,

    Bu tarifi annem geldiği gün yaptım 3 hafta önce,bu kadar kolay bir anlatımla şahane biz leziz sunduğun için tşk ederim.Demek formunu yediklerine dikkat etmeye borçlusun,bize de seni yakından takip etmek düşer :)

    Sevgiler,

    YanıtlaSil