10 Nisan 2010 Cumartesi

Lucca evimiz gibi:) Çoooookkkk seviyoruz:)

Evimize 2 dakika mesafede Lucca'da o kadar rahat ediyoruz ki gitmediğimizde özlüyoruz:)
Benim favorim levrek yanında roka salatası ile...
Menüdeki rizotto ile servis edilen sosunda tereyağ kullanılan limonlu levreği mini bir değişiklikle ızgara ve yanında roka ile tercih ediyorum. Neticede seçimlerimizle varız:) Öyle değil mi? :)
Masaya oturur oturmaz ana yemek öncesinde ufak bir salata yemeyi severim:) Masada hazırladığım yağsız hardal sos rokaya çok yakışıyor. Önden yediğim salata az da olsa hızımı kesiyor:)

Edamame ikramdı yoksa tuzsuz versiyonunu söylerdik ama iri taneli tuz olduğu için hiç bulaşmadan sonuna kadar tükettik:)

Menüdeki köfte yenilenmiş ve nefis olmuş, yanında kuskus ve yoğurtla tam da Can'a göreydi:)

Arada yardım aldı tabii:)

Beg'in nasıl bir pis boğaz olduğunu anlatsam inanmazsınız:) Lucca'nın meşhur mini burgerlerinden yedi:)
Ardından da çikolatalı sufle...

Sütlü çayımı Lucca'da ki gibi yapabileni henüz görmedim:) Girer girmez sormadan gelmesine bayılıyorum:) Sahibi de arkadaşımız adeta aile gibiyiz:) Herşeye rağmen lokal havada, mahallemizin caffesi:)

Lucca Burger'in üzerine hamburger tanımıyorum. İstanbul'un en iyisi:) Haluk sıkı bir spor sonrası hamburgeri haketmişti tabii, patateslerini yemeden nefis burgeri afiyetle mideye indirdi:) 

Fotoğraflar : Deniz Berdan

15 yorum:

  1. Lucca'yı sayenizde daha da çok sevdim :P en kısa zamanda bende arkadaşlarımla ziyaret edicem,Beg nasıl o kadar yiyipte öyle güzel kalıyor onu merak ettim,sevgiler ve iyi haftasonları....


    Melek

    YanıtlaSil
  2. resimler süper yine herzaman ki gibi muhteşem bi aile görüyoruz =) bu arada yagsız hardal sosun tarifini alabilirmiyim salatalarda bi deneyelim diyorum =)

    YanıtlaSil
  3. ailenizle böyle sık ve güzel zaman geçirmenize bayılıyorum,çocuklarınızla böyle iyi anlaşabilmeniz ne güzel..
    hele ki can,nasıl tatlı bir çocuk öyle :))
    her gününüz böyle birlikte,keyifli ve mutlu olsun..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Melek'cim gelişme çağı sürerken daha çok enerji ihtiyacı olduğu kesin ama bir öğün ağır yiyorsa bir sonrakinde hafifleterek dengelemeye çalışıyor, gelecekteki beslenme düzenine hazırlık:)

    yağmur aslında önümüzdeki günlerde geniş bir salata sosları postu yapmayı planlıyorum ama restoranda yerken hardal sosunu limon suyuna 1 çay kaşığı hardal ve sosu yumuşatmak ve limonun asitli keskin tadını alabilmek için splenda kullanıyorum:)

    Gülbahçesi çok teşekkürler, aileyle geçirilen zamanın değeri paha biçilemez gerçekten. Mutluluk bizim elimizde:) Çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  5. Gerçekten genel anlamda beklediğimden de iyi oldu bu blog. Umarım daha da iyiye gider. Ben muffin tariflerinde suni şeker yerine Agave şurubu, stevia,akçaağaç şerbeti gibi daha doğal malzemeler kullanabilirseniz hem daha sağlıklı hem de daha lezzetli sonuçlar alabilirsiniz diye düşündüm. Hem de sonuçları bizimle payleşırsınız ki şahane olur gibime geldi.
    Bunun dışında email adresinize ulaşabilmek mümkün olur mu acaba?

    YanıtlaSil
  6. Sevgili anne yazar akçaağaç şurubu basit şeker sınıfında, stevia ise ADA tarafından desteklenmeyen üstelikte tatlılarda pek de iyi sonuç vermeyen bir alternatif, oysaki Splanda tamamen doğal şekerden yapılan, 20 yıllık araştırma sonucu hiçbir zararı olmadığı görülmüş kimyasal olmayan doğal bir tatlandırıcı. Tabii yine de aşırı tüketmemek gerekir. İstersen eatright.org'dan nutrition factlarına ve araştırmalara bakabilirsin:) sevgiler mail adresim denizberdan@gmail.com

    YanıtlaSil
  7. Hımm peki agave şurubunu hiç denemedin o halde değil mi? Ben hala emzirdiğimden tatlandırıcı meselesine biraz daha hassas bakıyorum tabi. Splanta yı nereden alıyorsun ? Agave şurubu Türkiye' de life co satıyor bildiğim kadarıyla.

    YanıtlaSil
  8. salata soslarını merakla beklicem =) tesekkürler

    YanıtlaSil
  9. ya sizin bu ailece gittiğiniz yemeklere ve seçimlerinize bayılıyorum.. ben zayıf kalmak için aç yaşıyorum desem yeridir evet sağlıksız ama yesem kilo alıyorum hemen.. sizin ne yiyip ne içtiğinizi en çok merak edenlerden birisi olarak bu tip postlara bayılıyorum..can her zamanki gibi favorim ama tercihleriniz bize de yol gösteriyor.. istanbula gelince ilk gideceğim yerlerden olacak lucca.. özellikle sütlü çayını çok merak ediyorum:)

    YanıtlaSil
  10. anneyazar Agave Splenda'ya göre yüksek kalorili bir alternatif. Sağlıklı olmanın yanısıra hafif yapmaya çalıştığımız için tercih etmemekle birlikte kıvamının bal gibi olması çoğu reçetede kullanılmasını da zorlaştırıyor.. Endişeni anlıyorum ancak basit şeker dediğimiz doğal şeker de hiç masum değil. Ben en doğal kimyasal olmayan ve doğal şekerden yapılan Splenda'yı kullanmayı tercih ediyorum. Yine de çok dikkatli olmak istiyorum dersen başta basit şeker olmak üzere, tabii beyaz unda aynı etkide, hiçbirini tüketme derim:) Splenda'yı eczanelerden, Macro'dan ve Şütte'den alıyorum ama İzmir'den bir izleyenim sormuştu araştırdım Real'lerde va bazı Migros'larda da varmış.

    yağmur en kısa zamanda hazırlayacağım :)

    Okan sakın aç kalma lütfen. İnan aç kalarak uzun süreli kilo kontrolü ve hayat boyu formda kalmak hayal olur. Üstelik yemek yemek hayatın en büyük zevlerinden:) Ben daha çok miktar fazla ama içerik hafif yerim. Sık örnekler veririm tabii. Beğendiğine de sevindim:)

    YanıtlaSil
  11. splenda. hayatta tatlandırıcı kullanmam nidalarımı sona erdiren ürün. sonuna kadar destekçisiyim:))

    YanıtlaSil
  12. hamburgerine bayılıyorum lucca'nın:))
    sayende yaza yaza bitiremediğin sütlü çaya bi şans daha vericem ve deniycem!

    YanıtlaSil
  13. bi de, ailecek hem güzel vakit geçirmişsiniz hem de blogunu unutmamış ve resimler çekmişsin. çok tatlısın, o ortamda bile aklına biz gelmişiz:)) sağlıklı ve doyurucu seçimlerinizi, huzurunuzu sevdim. hep böyle kalın deniz'cim.

    YanıtlaSil
  14. Merhaba,

    Blog adresinizi tesadufen buldum hurriyetten bir kose yazari. ben sizi hic tanimam sanirim modacisiniz yemekle ugrasmaniz ve bolg unuz olmasi cok guzel gercekten hos yapimi kolay tariflervar ama lutfen su sutlu cayi orginali gibi icin ben 20 yildir bu ulkede yasiyorum ve sutlu cayin en iyisi burda icilir ama kopuklusunu de gormedim. S adabinda ictiginizde cok muhtseme hele darjeeling yada earl grey le sutlu cay harika..

    YanıtlaSil
  15. öncelikle saçınızın rengine bayılıyorum:)
    geçen sene kuaförüm aynı rengi tutturmuştu,bugün ise sonuç hüsran:(
    kuaförünüzü veya ne şekilde tarif ettiğinizi söylerseniz çoooook sevinirim:)

    YanıtlaSil