4 Nisan 2010 Pazar

Küçük değişikliklerle dışarıda da hafif yiyebiliriz:)

Bazılarımızın şikayeti çoğunlukla dışarıda yediğim için bir türlü diyet yapamıyorum olabiliyor. Oysa ki küçük değişikliklerle dışarıda da hafif yiyebiliriz:)

Cumartesi Beg'i atölyeden aldıktan sonra Şişhane' de ki Big chefs'de yiyelim dedik...
İlk iş vazgeçilmezim bir sütlü çay söylemek oldu:)
Beg frozen içecekleri çok seviyor. Evde yoğurtlu versiyonunu meyva ve aromatiklerle yapıyoruz ama dışarıda çok tüketilmemesi gereken -ki hep şurup ilaveleriyle hazırlanıyor- sinsi yaz şişmanlatıcılarından:)
Ben sossuz bir tavuklu salata söyledim...
Profesyonel mutfakta bulunmuş biri olarak kullanılan yağ oranlarını bildiğim için sosu kendim hazırlamayı tercih ediyorum:) Gelecek postlarımda çeşit çeşit hafif salata sosu tariflerim olacak:)
Tavulu salataya hafif hardallı sosumdan yaptım:)
Haluk falafel salatası yedi...
Can'a sotelenmemesini isteyerek içi bol sebzeli köfteli Wrap söyledik, iki parçadan biri yeterli geldi...
Beg masala steak wrapin bir parçasını yedi...

Annemin hastalığından son 3 aydır hafif yemeklerime ara vermiştim. Tabii bu arada Haluk işin ucunu kaçırmış:) Geçen hafta hafiften diyete başladığı için salata yerken gözü wrapte kaldı:) Ama üzülmeyin, ona ben evde hafif wraplerimden yapıyorum:)
Sütlü çayımla mutluyum:)


26 yorum:

  1. Bende dün kebapçıya gittim bi tabak yagsız salata söledim yanında da tavuk şiş yedim,hiç bir ekstra meze car curt yemedim:)
    bu arada hardal gerçktende çok kurtarıcı ,dr.atkinsinde listesinde ki bikaç sostan biri:)

    YanıtlaSil
  2. öncelikle ne yiyip ne içtiğinizi nasıl formda kaldığınızı merak edenlerden olduğum için çok güzel bir post olmuş..ikincisi big chefs ankara çıkışlı olduğum için benimde favori mekanlarımdandır..üçüncüsü sizin sayenizde bi kaç aydır sütlü çaya alıştım ve vazgeçemiyorum ve dördüncüsü yüzünüzde nereyde sıfır makyaj var ve çok doğal ve güzel görünüyorsunuz..mutlu bi aile tablosu her zamanki gibi:) çok beyendim:)

    YanıtlaSil
  3. sütlü çaya bayılırım, kendimi bildim bileli benim de vazgeçilmezim :)

    YanıtlaSil
  4. evrim-idil : Aslında basite indirgediğinde neticede et yemiş oluyoruz ama yanında meze ilavesi olunca olay büyüyor:)

    Okan çok teşekkürler:) Beğendiğine sevindim:) Önce tereddüt ettim yayınlasam mı diye ama skinnycook'ta neler görmek istersiniz postumda dışarıdaki seçenekler konusunda bilgi isteyen çok olmuştu. Ben de sevdim açıkçası:) Bundan sonra yaparım artık:) Sütlü çay olmazsa olmazlarımızdan:)

    Esin gün boyu tükettiğimiz çok açık sütlü çay sık ve azar azar aldığımız protein sayesinde metabolizmamızı da hızlandırıyor:)

    YanıtlaSil
  5. Fotoğraflarla mekanları ve değişik tatları tanımak güzel:)

    YanıtlaSil
  6. Diğer asıl blogunuzu da fotoğraflar ilgimi çektiği için beğeniyle okuyorum:)

    YanıtlaSil
  7. berdan ailesi her zamanki gibi yine süper kareler vermiş.. hafta sonu bende adaya gittim deniz.. benim de diet hiç oldu tabi.. işin içine alkol girdiği zaman içinden çıkamıyorsun.. galata da; çok güzel bir hafta sonu için, iyi bir seçim olmuş.. özellikle big chefs süper.. en son gittiğimde dayanamayarak bici bici yemiştim.. tekrar yemek için gidebilirim.. :))
    yemek tarifleri de süper..

    YanıtlaSil
  8. rahatyazar : Haklısın önce fotoğraf çekiyor sonra yazıyı okuyoruz:)

    Didem'cim çok teşekkürler:) Gerçekten de alkol girince toparlamak kolay değil ama birkaç bardak birşey içiyorsanda meyvelerle tüketmemeye çalış.

    YanıtlaSil
  9. :) big chefs den bahsetmen çok güzel olmuş. Dekorasyonu ilgimi çekmişti bir dergide ve yemeklerini de merak etmiştim. Sayende yemekleriyle de tanışmış oldum Adana'dan. Teşekkürler. Daha da mutlu günler Berdan Ailesi...

    YanıtlaSil
  10. Üstteki postunuza yorumumu biraz çekinerek yazmıştım açıkçası çünkü yanlış anlarsınız diye endişelenmiştim ama endişelerimin boşa çıkmasına çok sevindim. Bu bana bu postunuza da bir yorum yapmak için cesaret verdi:)) Dışarıda daha hafif nasıl yeriz bence çok çok önemli bir konu. Ben de genelde ızgara salataya sığınırım böyle durumlarda ama bu her zaman çok mümkün olmuyor. Mesala ailece Çin yemeği çok seviyoruz ama Çin restoranlarında her zaman salata olmayabiliyor, olanlar da bana çok çekici gelmiyor. O zaman da ben şöyle bir strateji takip ediyorum. Önden miso çorbası ve edamame ile midemi dolduruyorum (ikisinin de kalorisi çok az ve bence çok lezzetliler) sonra da ya buharda sebzeli wonton ya da 4'lü suşi alıyorum. Hem herkes farklı şeyler yerken ben salata kemirmek zorunda kalmıyorum :) hem de gereksiz yere çok kalori alabileceğim bir restorandan minimum hasarla çıkmış oluyorum. Sizin de böyle salata, ızgara tavuk harici taktikleriniz varsa, okumayı çok isterim.

    YanıtlaSil
  11. shpyourcloset : Yok hiç yanlış anlamam, çok iyi yaptın paylaşmakla, teşekkürler:) Miso çorbası çok iyi fikir tuzsuz edamameyi ben de çok seviyorum:) Ben genellikle ana yemekte sasimi tercih ederim. Salata benim olmazsa olmazlarımdandır. Günlük posa ihtiyacımızı kolay kolay başka türlü karşılamamıza pek de imkan olamıyor aslında. Restoranda koca bir hamburger dahi ısmarlasam yanında mutlaka bol yeşilli malzemesiz salata yerim. Tabii hamburgerin sadece bir tarafındaki ekmeğini tüketerek. Pizza bile yiyecek olsam örneğin benim metabolizma hızıma göre hafif bir margarita pizzanın yarısını önden salata ile tüketirim:) Salata benim için öyle bir hal aldı ki hani ekmeksiz veya etsiz doymayan insanlar vardır benim içinde salata böyle birşey:) Üstelik o hafiflikte bir salatayı eritebilmek için aldığımız kaloriden daha fazlasını harcıyoruz:) Bpl bol restoranlarda hafif seçenekleri paylaşmaya çalışacağım. Senden de öneriler bekliyoruz bu durumda:) Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. merahba deniz han1 yımm..muhteşem görünüyorsunuz..2aşındayım we sağlıklı besleenrek 12 kilo verdim. şimdi kilo koruma programındayım ve mutlaka tariflerinizden yararlanıcam.sütede bayılırım ama sütlü açyı hiç denemdeimm acaba nasıl hazirlayıp.nasıl tüketiiğiniz anlatırmısınzz.. teşeküürler

    YanıtlaSil
  13. Sizin blogunuzu takip etmeye başladığımdan beri ben de her yemeğin yanında salata (yağsız, sadece balsamikle) yemeğe çalışıyorum. Hamburgerin yanında salata yemek hiç aklıma gelmemişti, hamburger benim için patates kızartması demek olduğundan hamburgerden kaçıyorum ben itina ile. Ben de bundan sonra salata ile yemeyi deneyeceğim. Pizza da kaçtığım diğer bir tuzak, çünkü asla yarısında duramam o yüzden ondan da kaçıyorum (ya da kendimce daha light versiyonlarını yapıyorum). Yani şimdiden süper taktikler verdiniz bile bana. Ben de aklıma geldikçe kendi taktiklerimi yazarım.Size de sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. ben ayşe deniz hanım az önce eksik olmuş biraz:)20 yaşındayım ve sütlü çayı merak ediyorum heycandan biraz eksik yazmışımm

    YanıtlaSil
  15. sütlü çay içenlere burun kıvırırdım ama sende yapay durmuyor biliyomusun.. :)

    YanıtlaSil
  16. Ayşe'cim çocukluk yıllarımdan 3 yıl önceye kadar koca bir bardak çok açık çaya iki parmak soğuk süt ilave ederdim:) Artık yine ıhlamur kadara açık çaya bol köpüklü sıcak süt ilave ediyorum çay latte gibi oluyor, çok çok seviyorum:) Hem gün boyu süt içmiş oluyorum hemde tokluk hissi veriyor:)

    shpyourcloset : Çok sevindim:) Fikir paylaşımına da bayıldım:)

    Vintage peony : Deli misin, sütlü çay yoksa ben de yokum:) Nasıl bir bağımlılık anlatamam. Çok açık içtiğim için sabahtan öğlene bir poşeti kullanıyorum öğle yemeğinden yatana kadar da 2. poşet çayla uyuyana kadar koca bardaklarla 10 bardağı buluyordur:) Aslında gün içinde sadece 2 poşet çay kullanıp bol su ve süt tüketiyorum:) Tabii bu tamamen sevgiden, şansa da sağlıklı bir seçenek:)

    YanıtlaSil
  17. Tarifler harika.. Fiziğime,sağlığıma dikkat ettiğim ve bu amaçlara hizmet eden bir merkeze sahip olduğum için böyle bir hayat tarzı ve yeme biçimi benim yaşam tarzım.Keşke herkes hayatı yaşamaktan vazgeçmeden küçük tatlardan kayif almayı başarabilse.Paylaşımlarınız için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  18. Hilal asıl ben teşekkür ederim yorumun için:) bunu senin gibi farkındalığı yüksek ve üstelikte bu işin içinde olan birinden duyduğuma ne kadar sevindim anlatamam:) Mümkün olabildiği kadar eti olmaya çalışıyorum ama yorumlara da açığım:) Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  19. Nazik cevabınız için teşekkürler. Dün gece sizin sitenizi kendi hastalarımızın ve arkadaşlarımızın üye olduğu merkezimizin facebook grubunda paylaştım. Herkese değişik lezzetli ve keyifli tarifleri bulabileceği bir adres göstermek kilo vermenin ve formda kalmanın da keyifle yapılabileceğini ifade etmek açısından benim için çok önemli.Bir Dr. olarak bana güvenen insanların sorunlarını giderirken mutluluğu da çok önemli.Hayat ayrıntılarda gizlidir. Paylaşımlarınızı zevkle takip ediyoruz. Sevgiler

    YanıtlaSil
  20. Hilal ne kadar sevindim ve mutlu oldum anlatamam:) Çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  21. İyiki de yayınlamışsınız bu postu ayrıca fotoğraflarda çok güzel. Sütlü çayı ben de çok merak ettim ama sütü sevmediğimden dolayı bu konu da biraz önyargılıyım ve denemeye de korkuyorum=) Ama siz bu kadar övdüğünüz için belki bir gün denerim ben de=)
    Anneniz için de acil şifalar diliyorum.

    YanıtlaSil
  22. M çok teşekkür ederim:) Son kemosu daha iyi gitti, eskiye göre kendini daha iyi hissediyor, mutluyuz:)

    YanıtlaSil
  23. İnanın çok sevindim=) Çok zor bir süreç gerçekten de ama sonuna gelmişsiniz, umarım en kısa sürede çok çok daha mutlu olursunuz=)

    YanıtlaSil
  24. Deniz Hanim
    Bukadar cok yonlu olmak gercekten cok muthis.
    Tariflerinizi keyifle uyguluyorum.
    Lale Alp

    YanıtlaSil
  25. M umarım, teşekkürler:)

    Sevgili Lale beğendiğine çok sevindim:)

    YanıtlaSil
  26. Paylaştıklarınız gerçekten çok güzel. :)
    Ben de bir sütlü çay müftelasıyımdır.
    Paylaştıklarınız o kadar güzel ki ben de imrenip bir Blog açtım. Daha yeniyim. Fikirleriniz,yaratıcılığınızla harika şeyler ortaya çıkarıyorsunuz.Bende modifiye şeylere bayılırım her şeye kendimden bir şeyler kapmak muhteşem bir şey:)

    bu arada annenize geçmiş olsun.Umarım en kısa zamanda iyi olur...

    YanıtlaSil