14 Nisan 2010 Çarşamba

Hafif tart ve kiş hamuru nasıl hazırlanır...

Skinnycook'ta nefis hafif reçetelerim için tart ve kiş hamurları hazırlayacağız. Genellikle kolay tariflere yer vermeye çalışıyorum ancak tart veya kiş tabanını hazırlamak için küçük bir çaba yeterli olabiliyor. Gerisi de 3-5 defadan sonra edinilen tecrübeyle geliyor:)
Lor peynirli kişte problem yaşayan skinnycook izleyenleri için:) Tabii gelecek postlarda pekçok hafif tart ve kiş tarifi vereceğim hadi yapalım şu işi:)
Hamurun altını, üzerini ve merdaneyi hafifçe unlayın...
Ortalama yarım santim kalınlığında açın...
Kenarlarından keseceğimiz için açarken hamurun şeklinin çok önemi yok. Tart kalıbına yerleştirirken kopmalar olabilir hiç dert etmeyin...
Tart ve kiş hamurlarındaki kopmalar profesyonel mutfaklarda da yaşanan durumlardır. Kopan parçaları inceliğini koruyarak elinizle hafifçe birleştirin ve resimdeki gibi biraz yükseklik bırakarak kesin ve yine elinizle düzeltin.

Çatal yardımıyla kiş tabanında delikler açın...

Pişirme kağıdının üzerine ağırlık yerleştirerek ( Benim cam ağırlıklarım 5 yıllık, isterseniz nohut veya fasulye kullanabilirsiniz. ) önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Benim ki gibi tart kalıbınız metalse 10 dakika yeterli oluyor ancak topraksa 20 dakikada olabilir bu durumda süreyi sizin ayarlamanız gerekiyor.
10 dakika pişirme sonunda pişirme kağıdını iki ucundan tutup ağırlıkları alın ve bir 10 dakika kadar aha fırınlayın. Tabii eğer metal kalıpsa yoksa 20 dakika civarı, yine de kalıbınızın kalınlığına ve ısıyı iletmesine bağlı...

Gözünüz hiç korkmasın ben o kadar alıştım ki sanki en kolay tariflerimden :)

5 yorum:

  1. bu post cok iyi olmus hersey acik acik goruluyo bu sefer yapamama ihtimalim yok:)ben de yarin tekrar denemeyi dusunuyordum ki bunu gordum light ricottomu da almistim bu sefer loru yapamiycam

    YanıtlaSil
  2. kiş en sevdiğim şey:) mutlaka deneyeceğim.. özellikle kabarmaması için koyduğun aş yöntemi süper:)

    YanıtlaSil
  3. Tart hamurunu pişirirken fasülye kullanıyordum ben ama sizin cam ağırlıklarına bayıldım doğrusu:)Her aşamanın fotoğrafını çekmenizden mi bilmem bu post benim çok hoşuma gitti ;)

    YanıtlaSil
  4. Bu bloguna da bayıldım Deniz. Benim için oldukça faydalı bilgilerle dolu!! :)

    YanıtlaSil
  5. deniz hanım sizi kutluyorum gazetedeki blog adresinizi görünce merak edip bakmak istedim ve sunumlara ,resimlere,tariflere,püflere(kişin üstündeki taşlar)sizi kutluyorum .
    Magazinin bizi ne kadar yanlış yönlendirdiğini
    anlatan güzelliklerle dolu sizi kutluyorum ...sevgiler izlemek üzere

    YanıtlaSil