6 Nisan 2010 Salı

Geçen yıl Starbuks için yaptığım çikolata parçacıklı hafif kurabiyelerden isteyen:)

Mutfağımın vazgeçilmezi kitchen aid mikserim :)



















Fotoğraflar : Deniz Berdan
  • 220 gr kepekli un,
  • 15 gr splenda,
  • 1 yumurta,
  • 10 gr kabartma tozu ( bir paket ),
  • 120 gr enerjisi azaltılmış elle&vire ligth veya trans yağ içermeyen enerjisi azaltılmış Sana,
  • 120 gr enerjisi azaltılmış mavi yeşil light çikolata ( 3 paket ),
  • 1 çay kaşığı vanilya veya tereyağ esansı, ( varsa )
  • bir yemek kaşığı süt,


Kepekli un, splenda ve enerjisi azaltılmış yağı blenderda irmik helvası kıvamına gelene kadar karıştırın. Ayrı bir kapta hafifçe karıştırdığınız yumurta, süt ve varsa esansı karıştırın. Yumurtalı karışımı unlu karışıma ilave ederek hamur kıvamına gelir gelmez alın. Elinizle şekil vererek pişirme kağıdı ile kapladığınız fırın tepsisinin üzerine yerleştirin.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
Afiyet olsun.

Ben ara öğünlerimde 1, 2 tane tüketiyorum:) Hafif muffin ve kurabiyeleri yapıldığı gün tüketmeyi tercih ediyorum. İsterseniz bu reçeteyi yarım oranda yapabilirsiniz. 
Kimyasallar kullanmadığımız, raf ömrünü uzatan yağın oranlarını düşük kullandığımız yine başka bir raf ömrü uzatan şekeri de hiç kullanmadığımız  için yaptıklarımızın ömrü uzun olamıyor.



30 yorum:

  1. Benim de mutfağıma aldığım ilk şey KitchenAid mikserdi :) İyiki de almışım tarifinizi de en yakın zamanda uygulayacağım :) Ama bir sorum olcak hamur yoğurma aparatını mı kullandınız yoksa klasik çırpıcıyı mı?

    YanıtlaSil
  2. ayyy hemen yapmak istiyoruuuuum, tarif çok hafif
    süpperr!!
    Kanka varya DB bi tarifler veriyor ki, sana anlatamam diye herkeslere ilan etmek istiyorum :P

    wallahi bu blogla çığır açtın DB :)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, ben bu Splenda ile ilgili bir soru sormak istiyorum. Yapay tatlandırıcıların zararlı olduğunu, aspartam içerdiğini ve kadınlarda hormonal dengeyi bozduğu gibi birçok zararının olduğunu duymuştum.tabi bunlar aslında biraz kulaktan dolma bilgiler, gazetelerde yazılan sağlık bilgilerine de yazdıkları her konu gibi pek güvenmemek lazım aslında ama... diyorum ki, tüm tatlı tariflerinizde splenda var ve hayatımızdan şekeri doğal haliyle tamamen çıkarıp splenda kullanmak ne kadar sağlıklı? ya da bunun bir ölçüsü var mı? siz nasıl- ne sıklıkla kullanıyorsunuz?

    YanıtlaSil
  4. Did Dans La Mode : Harika:) O zaman Kitchen aidlerimizi bol bol kullanarak hakkını verelim:) Kanca değil, pedal kullanıyorum. Kolay gelsin.

    Vintage Peony : Yaşasın:) Hemen yap ve haber ver:)

    S : Merhaba sorun çok iyi oldu aslında, uzmanlarında dediği gibi aspartamlı ürünlerden kesinlikle uzak durmalıyız. Splenda aspartam içermeyen doğal şekerden elde edilen bir ürün. Diyet merkezim varken diyetisyenlerimle Amerikan Diyetisyenler derneği ADA'ya yazmıştık ve orada Nutrition factlarıyla birlikte 20 yıllık araştırma sonuçlarına göre hiçbir zararlı etkisi görülmemiş:) Açıkçası ben basit şekeri hayatımdan uzun zaman önce çıkardım. Ancak tabiiki hiç birşeyi abartmadan tüketmek lazım. Belli olmaz bir 20 yıl sonra onunla da ilgili birşeyler söyleyebilirler:) Kaldıki basit şekerlerinde masum olduğu söylenemez.

    YanıtlaSil
  5. Splenda ile ilgili görüşünüze ben de katılıyorum, şeker de çok kötü o zaman neden kalorisiz bir alternatif varken onu kullanmayayım değil mi? Bu cookileriniz artık S.bucks'ta yok diye üzülüyordum. Pazar akşamı yaptığım kurabiyelerim bitsin yerine hemen bunları yapacağım.

    YanıtlaSil
  6. shpyourcloset : Starbuks'la yaz sezonu için anlaşmıştık. Afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
  7. cevap için çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  8. evet ya starbucks da artık yiyemiyoruz die üzülüyordum merakla beklediğim bi tarifti.. çok sağolun.. bende face te devamlı sizin postlarınızı paylaşıyorum ne kadar çok insana ulaşırsa o kadar kar.. heleki zayıfladıktan sonra etrafımda şişman insan görmeye tahammülüm yok..herkesi zayıflatmak istiyorum bu yüzden de sizin postlarınızı mümkün olduğunca çok insanın okumasını sağlamaya çalışıyorum.. tabiki bunu da denicem:)lor peynirli hafif kiş yapıldı ve herkes tarafından acaip beyenildi:)

    YanıtlaSil
  9. İşte benim istediğim tarif gelmiş!!! Bu kadar hızlı olmasını beklemiyordum; çok teşekkür ederim!!! Bu arada iki sorum olacak: Starbucks'ta kahveler için kullanılan vanilya şurubu satılıyor şişeyle; o ürün vanilya esansı yerine geçebilecek bir ürün mü ve splenda nerelerde satılıyor?

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. denizcim bütün tarifler harika, mutlaka deneyecegim...hem saglikli hem kolay olan tarifeler ek bulunmuyor.

    pek fazla yemek pisirmeye zamani olmuyor, ama pisirdigim'de hep saglikli malzemeler kullanmaya calisiyorum. pastalari, kurabiyeleri senin gibi yillardir hep wholemeal flour (sanirim türkcesi tam bugday unu??!) ile pisiriyorum veya kizartmak yerine daha saglikli pisirme yöntemleri kullaniyorum.

    anneme'de sayfani önerdim. bögürtlenli muffinleri pisirmisler...daddy ve kardesim cok begenmis! :)

    YanıtlaSil
  11. Selam
    Blogla az önce tanıştım ve bir solukta okudum hepsini :)
    Splenda yerine normal şekeri ne kadar ölçüde kullanmayı tavsiye edersin zira ben kendileriyle hiç tanışmadım nerden satılır bilgim bile yok :)))

    YanıtlaSil
  12. Hiç birşey değil S :)

    Okan paylaşımların için çok teşekkür ederim:) Kilo problemlerinin sadece yeme bozuklukları ve yanlış beslenme değil pekçok sebebi olabiliyor. En önemlisi farkında olabilmek ve ona göre destek ve yardım alabilmek değil mi? :)

    Araştıran : Aman ne güzel sevinmene sevindim:) Çok az miktarlarda veya yaptığın gün paylaşmanı öneririm. Bu ürünler ertesi güne çok iyi kalamıyor. Şekeri olmadığı ve yağı çok az olduğu için raf ömrü kısa:) Splendayı bazı eczanelerden, Şütte'lerden, bazı şarküterilerden ve Makro'lardan temin edebilirsin. Ama bulamazsan bulunduğun bölgeyi söylersen ithalatçısından öğrenebilirim senin için:)

    Burcu'cum pişirme yöntemleri en az içerik kadar önemli. Hatta sağlıklı beslenmenin en önemli aşaması aslında. Doğru yoldasın:) Ailene sevgiler:)

    Devrim benim kız kardeşimin ismi:) Araştıran'a bildiğim kadarıyla nerelerde bulunduğunu yazdım. Basit şeker kullanmamaya çalışıyoruz. Eğer bulamazsan bulunduğun bölgede nerelerde satılıyor olduğunu senin için de araştırabilirim arzu edersen:) Splenda'yı şekerin 10da 1'i oranında kullanıyoruz. 300 gr şeker diyorsa 30 gr kullanıyoruz ama ciddi tatlı olduğu için ben ölçünün hep biraz altında kullanıyorum. 30 gr koyacağıma 25 koymak gibi:)

    YanıtlaSil
  13. A,S Aksam icin sloppy joe yapiyorum su anda yarin da bu kurabiyeyi yapmak istiyorum ama bi sorum var ben turkiyede cookie kursuna gitmistim orda yagin kesinlikle soguk kullanilmasi gerektigini soylediler kitir olmasi icin sanirim bunda farkeder mi?insallah bunu da quiche benzetmem gerci biz onu da bitirdik:)

    YanıtlaSil
  14. Hadi bakalım kolay gelsin umarım güzel olur:) Çok doğru söylemişler, kiş ve tart hamurlarında olduğu gibi yağı soğuk kullanırız:)

    YanıtlaSil
  15. İnanmıyorum 33 senedir tek Devrim isminde kadın ben sanıyordum :)) çok sevindim çookk :))adaşıma selam :)

    Seni bu kadar da yormak ayıp olur :) ben Bahçelievler'de oturuyorum, bakarım burdaki şarküterilere-marketlere vs..ama teklifin için çok sağol..

    YanıtlaSil
  16. Araşatıran'a cevap : Starbucks'taki Vanilya Şurubu yani bu kurabiye için kullanımı uygun değil ( DB esans yazmış çünkü) Ama Makro, Migros, Tansaş, Real kısacası nerdeyse her büyük markette :)Dr.Oetker markası adı altında Vanilya esansı satılıyor. 4'lü küçük şişelerde üstelik çok ucuz. Ben vanilya, acıbadem, limon esansını kullanıyorum bazen keklerimde bazen kurabiyelerimde sonuç harikaaaa :)

    Bu bilgilendirme için umarım DB'nin işine karışmış gibi olmadım :) hoşgörüne sığınıyorum :)

    YanıtlaSil
  17. 1 çay kaşığı vanilya veya tereyağ esansı demişsiniz,siz hangisini kullanıyosunuz bende onu kullanıcamda=) ayrıca vanilya esansı yerine 1 paket vanilin kullansam yine aynı tadı elde etmiş olurmuyum?

    YanıtlaSil
  18. son iki tarif çok güzel grçekten ben de kurabiyeleri hemen denemek istiyorum.ben diyetteyim ve yapay tatlandırıcı kullanıyorum ama şüpheyle yaklaşıyorum ve başka bir alternatif bişey kullanmak istiyoru.acaba izmir'de nerede bulabilirim?bir bilginiz var mı.çok teşekkürler başarılar:)))

    YanıtlaSil
  19. Devrim tamam söylerim:) Dr oetker'in de esansı olmasına çok sevindim bu daha çok noktada bulabiliriz demektir:) Deli misin çok sevindim biligini paylaşmana, neticede bloglar amatör paylaşım alanları değil mi:) Teşekkürler, sevgiler

    yağmur : Bu tarife tereyağ esansı çok güzel gidiyor. Vanilin aynı tadı vermiyor açıkçası ben sevmiyorum bir de içinde basit şeker de var.

    Adsız aspartamı olmayan doğal şekerden yapılan splendayı tercih et derim:) izmir'de nerede bulabileceğini araştırıp sana dönerim:) sevgiler

    YanıtlaSil
  20. Adsız Splenda İzmir'de hatta tüm Türkiye'de varmış. Eczanelerde, Real'lerde, bazı Migros'larda, Macro'da, Metro'larda vs. yine de bulamazsan danışma hattını arayıp not bırakıyormuşsun onlar sana geri dönüyorlarmış:)
    0212 2635783
    Sevgiler
    ismin olsaydı keşke:)

    YanıtlaSil
  21. teşekkür ederim o zaman bende tereyağ esansı kullanıcam=)

    YanıtlaSil
  22. A.S cok guzel oldu :)fazla dayanmiyor demissiniz buzlukta saklasak tadi bozulur mu?splendanin beyazini mi kullaniyosunuz kahverengisini mi ben beyaziyla yaptim ne fark var merak ettim

    YanıtlaSil
  23. Yağmur almışken bir iki alternatif al istersen ara ara kullanırız:)

    AS Splenda'nın sadece beyazı var:) Doğru yapmışsın. İstersen reçetenin yarısı oranında yap bu arada başkalarına ikram edip paylaşmayı da unutma:) Beni tipik numaramdır basit görünüyor ama başkalarıyla paylaştığında çok yememiş olursun:)

    YanıtlaSil
  24. evet ya bugun baktim o esmer sekermis:)ben simdi tarcinli muffinle lazanyayi deniycem simdiye kadar bi tek kis hamurunu beceremedim digerlerinden cok memnun kaldim:)

    YanıtlaSil
  25. http://www.hurriyet.com.tr/pazar/3542854_p.asp

    splenda ile ilgili..

    YanıtlaSil
  26. Denizim, ben starbucks urunlerine bayılıyordum. hele ki bu çukulata parçacıklı kurabiyeye, bide herkese gururla "Deniz in tarifi,benim arkadasım" diye de anlatıyodum.o kadar uzgunumki artık yok diye anlatamam :-( ama şimdi tarifini aldığıma çooook sevindim. hemen yapıcam :-))

    YanıtlaSil
  27. Bu kurabiyeyi beceremedim, söylediğiniz un miktarı az geldi, kötü yapış yapış bir hamur ve şekil veremedim, un katarak toparlamaya çalıştım bu seferde sert bir kurabiye oldu ama tadı güzeldi...

    YanıtlaSil
  28. selamlar, bu verdiginiz tarifte yaklasik kac tane kurabiye cikiyor , cok taze kalamadigini yazmissiniz ona gore yapicam da.. ayrica verdiginiz tariflerinize bayiliyorum, yeni tarifler bekliyoruzz:)

    YanıtlaSil
  29. Şu çikolatalı hafif tariflerin benim hayatımı kurtarmaya aday :) Tarifler için teşekkürler!

    YanıtlaSil
  30. Öncelikle elinize sağlık . Şu anda artık bende bir kitchenaid mikser sahibiyim ve çokta memnunum ben kendi çalıştığım firmadan bir adet edindim sadece beyaz rengi var ancak 990TL sadece 15 marta kadar devam eden bir kampanya dahilinde kesesine uyan herkesi bir adet kitchenaid sahibi yapmak isteriz =)
    Hep söylerlerdi gıda okumuş biri olarak bende içim rahat bir biçimde söylüyorum artık Kitchenaid sahibi olmak ayrıcalık =) siz yorulmayın mikseriniz yorulsun
    Sitemizde de satışta ancak arayarak da bilgi alabilirsiniz taksit olanağı ve havale seçeneği de mevcut ( http://www.cafemarkt.com ) bu arada bloğumuza sizleride bekleriz işinize yarayacağına inanıyorum

    YanıtlaSil