8 Nisan 2010 Perşembe

Fırında Hint usulü hafif tavuk...

Baharatlı yemekleri severiz:) Dün akşam ki yemeğimiz...






















Tavuğun yanında havuçlu kırmızı lahana salatası yedik.Tabii 1 çay kaşığı yağ yeterli oldu:) Yok şaka yapmıyorum, gerçekten de her zaman bir kase salataya 1 çay kaşığı yağ kullanırım:) Az yağ ile İşin sırrı limonun asitini almak için ilave ettiğimiz doğal toz tatlandırıcı...






















Fotoğraflar : Deniz Berdan

  • Bir avuç taze kişniş, 1 tatlı kaşığı da toz kişniş,
  • 1 tatlı kaşığı kimyon,
  • 2 lime zest ve suyu,
  • 2 yemek kaşığı kanola veya ayçiçek yağı,
  • 4 derisiz tavuk but,
  • 1 yemek kaşığı zerdeçal,
  • Tuz,
  • değirmen karabiber,
  • Acı sevenler marinasyona bir tatlı kaşığı kırmızı toz biber ekleyebilir.
Lime zest, lime suyu, kişniş tohumu ve yağı tavada orta ateşte 2 dakika çevirin. Ocaktan alın soğusun, karışıma kimyon ve zerdeçalı ilave edin.
Tavukların üzerine 4 kesik atın ve içlerinede gelecek şekilde hazırladığınız karışıma taze kişniş ilavesiyle marine ederek en az 1 saat marine edin. Ben genellikle aşam yemeği için sabahtan hazırlıyorum:) Kapaklı fırına girebilen pişirme kabına yerleştirin. Yarım çay bardağı su ilavesi ile Önceden 190 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişin, çıkarıp kapağını alın ve 20 dakika kadar daha nar gibi kızarana kadar pişirin.
Kırmızı lahana ve havuçları taze kişnişle karıştırarak tavuğun altında servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Yaza doğru sık yaptığım çok hafif bir seçenek:)


Bunu da Can yaptı ve fotoğrafını sizlerle paylaşmak istedi:) İsteyene tarifini verecekmiş:)




12 yorum:

  1. Can'a iletir misiniz nefis görünüyor lezzeti de bir o kadar şahane eminim..Teşekkür için öpün lütfen..
    Paylaşsın bizimle tarifini şimdiden teşekkürler Can.

    YanıtlaSil
  2. Tarif süper. Haftasonu deneyeceğim. Can'ın ki de nefis görünüyor. Tarifini istiyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. baharatları çok severim,bu tarife bayıldım:)
    Can'ın tarifini merak ediyorum...

    YanıtlaSil
  4. candan özellikle tarif istiyoruzz:):) bende yaptığım diyet yemeklerine 1tatlı kaşığı yağ kullanırım.. aza alışınca normal olan bile fazla geliyor ve bu da kilo kontrolünü acaip kolaylaştırıyor..kilo almamak için her yediğine dikkat eden birisi olarak favori sitelerimden oldu bu site:)

    YanıtlaSil
  5. canın yaptığı diette olan biri olarak daha çok dikkatimi çekti denizcim.. :)))) süper.. onun yanaklarından çok öpüyorum.. tarifini de istiyorum.. :))

    YanıtlaSil
  6. Can şimdiden hünerlerini ortaya koymaya başlamış bile, ben bayılıyorum ona :))
    Ayrıca tavuğunda çok lezzetli durduğunu söylemeden geçemeyeceğim, açım da nasıl da istedim yapsam yesem :)))

    YanıtlaSil
  7. canın tarifini istiyorummm ellerine sağlık can süper görünüyo=) ayrıca bu salataya kullandığınız toz tatlandırıcı splenda olur mu? we de miktar olarak ne kadar kullanabilirim? bi sorum daha olucak 1 çay kaşığı yağ demişsiniz limonu ne kadar kullanıcaz weya limon sıkıcakmıyız?

    YanıtlaSil
  8. Arkadaşlar Can'a yorumları okuttum eksik dişleriyle ağzı kulaklarında:) İlgileriniz Can'ı çok mutlu etti çok teşekkürler gerçekten:) Bu hafta okulları ara tatildeydi, pastayı mohinide yapmışlar. Kekin içine krema, üzerine şeker hamuru filan hepsini kendileri yapmışlar:)

    Kıymet çok teşekkürler:)

    çeşnici, ametris, Okan tarifi beğendiğinize sevindim çok da hafif gerçekten, bir but yeterli gelmezse ikinci gayet rahatlıkla yenebilir:)

    Didem'cim çok tatlısın, çok teşekkürler:)

    Pelin yapmalısın gerçekten çok kolay, hadi üşenme lütfen:)

    Yağmur limon sınırsız tabii ama fazlası çok ekşi olur. Ben su bardağına 2 parmak kadar limon suyu, 1 çay kaşığı zeytinyağ ve 1 tatlı kaşığı kadar da splenda koyuyorum ama ilk yaparken splendayı çok daha az koy yoksa tatlı gelebilir. Benim tatlı eşiğim biraz yüksek:)

    YanıtlaSil
  9. ama can'ı ısırırım ben :) minik ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  10. newyorkglazer çok teşekkürler sabah okutucam çok sevinir:)

    YanıtlaSil
  11. Ooo süper bu tarifler çok işime yarayacak :) Can'ınki de enfes görünüyor!

    YanıtlaSil
  12. Sevindim :) Afiyet olsun.

    YanıtlaSil