13 Nisan 2010 Salı

Evimizin yakınındaki Bebek Balıkçısına gidip sonrada evde yayılıp film atarız dedik:)

 Pazar günü çocuklarla Topkapı Sarayı'nı gezme ve oralarda balık yeme niyetiyle çıkmıştık ancak bisiklet yarışları nedeniyle yollar kapandığı için programı gelecek haftalara erteledik.
Şimdi yine mi salata diyeceksiniz ama evet salata çünkü günlük posa ihtiyacımızı karşıladığımız muhteşem bir besin olmasının yanı sıra 1. öyle bir alışkanlık ki ne yersem yiyim ben onsuz doymuyorum 2. hızımızı keserek kilo kontrolüne müthiş yardımcı 3. yediğinizden fazlasını belki de eritmek için harcıyorsunuz:) 4. içerik hafif miktar fazla yiyebiliyorsunuz 5. koyu yeşiller c vitamini kaynağı vs. bu liste uzar:) Daha ne olsun:)
Ana yemek öncesi bunun hepsini yiyor muyum? Tabii ki yiyorum, hatta çoğu zaman ana yemekle bir kase daha söyleyebiliyorum:)
Yok size dil çıkarmıyorum tabii ki:) Salata yemekten dilim hep yeşerir, çocuklarla eğlencemizdir bu:)
Ve işte ana öğünüm ızgara kalkan, hımmmm, nefis :))

Balıkçılarda önden meze söylemem, büyük salata ardından ızgara balık hafif, sağlıklı ve doyurucu:)
Biliyorum hep önden meze yemeyelim denir, genellikle de lafta kalır, ama unutmayalım netice de niyet önemli öyle değil mi? Kan şekerini düşürmeden gidip, gerçekten istersen ve inanırsan olur:) Seçimlerimizle varız...

Bu sezon Kalkan o kadar az oldu ki neredeyse mevsimi bitiyor olmasına rağmen henüz Kalkan yapmaya başladı. Ne yazık ki böylesine bir  lezzet gelecek kuşaklara kalamayacak:(( Beg'de bugün benden:)
Benim pomponum annesi gibidir sebze ve balık sever:)
Haluk nefis bir kılıç şiş yedi...



4 yorum:

  1. her seferinde meze yemeyelim deriz esimle, bi salata bi balik yetiyo gercekten, ama sen aliskanlik de ben gozumuzun doymamasi diyem,o mezelerden bir iki cesit mutlaka gelir masaya.(hele angel daysak kacisi yok)sonuc da sismis bi sekilde kalkilir..ve denir ki kendi aramizda bi dahaki sefere meze yemeyecegiz ya da sirf meze yiyecegiz.sonuc da gene aynisi olur ..ikisi birden hahahhaha:)))

    YanıtlaSil
  2. iradenize seçimlerinize aile hayatınıza herşeyinize hayranım.. balık-salata hem doyurucu hem besleyici hem lezzetli hem de kalorisi az olan seçimler..heleki salata yağsız balık da buğlama yada ızgara olursa..bende koca bir tabak salatayı tek başıma yiyenlerdenim.. böyle postlarınızı sevkle okuyorum:)

    YanıtlaSil
  3. önce birkaç çeşit meze sonra balık salata sonra da tahinli helva:)yazın her türlü şeyi yiyince bişey olmuyo mesela yüzerim falan diyorum allah ne verdiyse sabahtan akşama yiyorum hatta öğlen kumpir akşam balık:)))tabi ketçap mayonez kullanmıyorum.cips çikolata tüketmiyorum,diğerleri neyse de onları eritebileceğimi sanmıyorum.fast food pek canım çekmiyor.bi de kola ve tatlı işini halletsem çok güzel olacak:))))

    YanıtlaSil
  4. star wars cafe t-shirte ve yeşil dilli pozuna bayıldım! ay çok tatlısınız hepiniz:)) bon apétit!

    YanıtlaSil