15 Nisan 2010 Perşembe

Bol kabaklı en hafif kiş :) Mücverli kiş en sevdiğim tariflerimden:)



Tuzsuz lor peyniri hem çok hafif hem de kalsiyumdan zengin. Düşünün 1 kaşık beyaz peynire karşılık ortalama 4-5 kaşık tuzsuz lor peyniri geliyor. Ben çoğu zaman kırmızı biber ve otlarla zenginleştirerek sabah kahvaltılarında da kullanıyorum. kahvaltılık diye satılan paketleri tercih etmeyin, katkılı olabiliyorlar.








Kiş hamuru için lor peynirli kiş reçetesinden faydalanabiliriz buradan ...
Hamuru hazırlarken destek için buradan ...
Gelecek reçetelerde farklı kiş hamurlarıda hazırlayacağız:)

yarım demet dereotu,
yarım demet taze soğan,
4 yemek kaşığı lor peyniri,
2 yumurta,
60 gr rendelenmiş enerjisi azaltılmış taze kaşar
karabiber,
sodyumu azaltılmış tuz

Rendelenmiş kabağı elinizle suyunu sıkın ve büyükçe bir kaseye koyun. ince doğranmış dereotu, taze soğan, lor peyniri, yumurta, karabiber ve tuz ilave ederek karıştırın. Karışımı hazırladığınız kiş tabanına bastırarak yerleştirin. Üzerine rendelenmiş kaşarı eşit oranda serpiştirin. önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
Afiyet olsun.





8 yorum:

  1. bayılırım bayılırım :))
    annemde vermişti tarifini kendi blogunda http://annemineli.blogspot.com
    ama bu tarif daha yaz dostu gibi:))

    YanıtlaSil
  2. Peki tavsiye edebileceğiniz bir lor peynir markası var mı? Ben Yörsan alıyorum genelde, yağ oranı çok düşük. Ama geçen gün eşim bulamayıp başka bir marka almış, nedense kontrol edesim tuttu. İyi ki de tutmuş, Yörsan'dan çok daha yağlı olduğunu fark ettim. Ben lorun yağsız bir peynir olduğunu sanıyor, her defasında kontrol etmiyordum. Görünen o ki yanılmışım.

    YanıtlaSil
  3. ben de bugun bu kisi ve tarcinli muffini yaptim sonunda basarili oldum ve tadi da cok cok guzel oldu:)bu tarifler bizi hafifletiyor mu yoksa hafif olanlarin formunu korumasina mi yardimci oluyor?yaparken sonucun bu kadar guzel olucagini beklemiyordum bu aralar kalori hesabina takmis durumdayim ama gercekten insani engelliyor normalde yedigim seyleri artik etiketi gorunce yemiyorum:)size iyi gunler bana iyi geceler...

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Deniz, (hitap konusundaki kararsızlığımı daha önceki bir yoruma yazdığınız cevapla çözdüm:))
    Hem DB Junk'ı hem de DB Skinny Cook'u bayılarak takip ediyorum. Yazacağım yorum -harika görünse de - bol kabaklı kiş ile ilgili olmayacak, daha genel bir yaklaşımla, bir itirafta bulunmak istedim!
    Deniz Berdan ismi bundan önce gazetelerin magazin sayfalarında karşıma çıkan, (özür dileyerek söylüyorum) yine bu sayfalar vasıtasıyla hayatımıza bir şekilde girmiş, ismini öğretmiş ama aslında tanımadığız, sosyete denilen kavrama ait olduğu ima edildiğinden biraz da "boş insanlar topluluğu" olarak etiketlenmeye açık bir gruba ait bir kişiydi benim gözümde. İnsanları hele de birebir tanımadan etiketleyebilmenin çok haksız ve acımasız bir hareket olduğunu düşünmekle birlikte mevcut magazin sistemi malesef algılarımızı böyle olumsuz etkileyebiliyor zaman zaman. Şimdi tanıyabildiğim kadarıyla siz zaten bu gibi önyargılı düşünceleri umursayacak biri değilsiniz - neyse ki. Ama söylemek istediğim şu ki bu iki blog vasıtasıyla sunduğunuz yaratıcılığınız ve enerjiniz çok samimi, çok etkileyici, hatta ilham verici. Ben tanıma fırsatı bulduğum için seviniyorum. Çok içten bir şekilde tebrik etmek istedim. (Aslında tüm bunları günlüğüme de yazabilir ve kendime saklayabilirdim ama gördüm ki - ve ne hoş ki - her yapılan yorumu okuyor, ciddiye alıyor ve değerlendiriyorsunuz, bu sebeple bende kalmasın paylaşayım istedim.) Neşeli, bol enerjili (tabi ki kalori anlamında değil!) günler diliyorum.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. ayşegül ne güzel annenin de eline sağlık:)

    shpyour closet ben hep açık satılanlardan alıyorum. Arnavutköy Muratbey peynircisinden:) kahvaltılık diye pakette satılanlara yağ ilave ediyorlar. Günlük satılan açıklardan alsan? :)

    Azize çok sevindim, afiyet olsun:) Aslında işin matematiği şöyle; yediklerimizi yakıt vücudumuzu makina olarak kabul edersek günlük harcadığınız enerjinin biraz altında enerji aldığınızda kilo vermeye başlıyoruz. Tabii her birey eşsiz ve metabolizma hızı da farklı. Diyet merkezim varken hiç hareket etmeden metabolizma hızımı oksijen tüketimi yardımıyla ölçtüğümüzde 1400 kcal idi. Tabii buna ilave günlük hareketlerde eklendiğinde tahmini 2000 kcal'yi buluyordu. Bu hesaba göre biraz altında kaldığımda kilo verebiliyordum:) Ben kabaklı kişi daha çok öğle yemeklerinde 1 dilim yanında bol salatayla tüketiyorum. Buna karşılık akşamları 120 gr civarı bir et, balık veya tavukla tükettiğim büyük boy salata tercih ediyorum. Ara öğünleri atlamıyorum. Ama sabah öğle arası 1 muffin yiyorsam öğleden sonra şu ara erikler henüz tatlanmadı ve bol tüketmenin zamanı, bir kase erik tüketiyorum:) Benimde kilomda yaz ve kış ayları arasında 2 kg kadar fark oluyor:) Ben de hafiften kilo kontrolü yaparak 2 kg vermeyi planlıyorum:)

    Ceren çok tatlısın:) Çok sevindim yazına:) Eski bir gazetecinin kızıyım ben de utanıyorum basın sektörünün geldiği noktaya. Türkiye'nin onca meselesi varken ne yazık ki köşeleri hışt, pışt şeklinde arogan tavırlarıyla yalan yanlış yazılar yazan kabadayı kılıklı sözde köşe yazarları tutmuş. Gazete patronları tüccar terzi olursa çalışanlarının etik olmasını beklemek hayal olur öyle değil mi?

    YanıtlaSil
  6. yesil erik istiyorum ben de:)kanada da hersey var ama yesil erik yok kirmizi mor sari ne renk istersen yesil niye yok anlamiyorum.ben de artik metobolizmamin yavasladigini hissetmeye basladim bu yuzden eskiden herseyi yerken artik dikkat ediyorum 30 yasindan sonra gercekten yavasliyomus:)2 kilo versem yeter bana da:az once bi yazi okudum 16 yasinda kiz 1.58 boyunda ve 44 kilo ama kendini cok sisman buluyomus kilo vermek icin ne yapmaliyim diyo hayali 38 olmak!!!bunun artik saglikli olmakla ilgisi yok baska bi sey bu ergenlik problemi galiba benim de boyum o civarda uzun degilim keske olsaydim:)ama 46 olsam yeter bana cunku ben oyle iyi hissediyorum kendimi bi seyden mahrum kalmama da gerek yok tariflerin cok guzel onlari uyguluyorum yakinda misirli muffini denerim ...

    YanıtlaSil
  7. kabaklı kişi şu anda afiyetle yiyorum (yapayımdedimde)ya müthiş bir şey tesadüfen bulduğum siteniz tam ağzıma layık sevgiler.:)

    YanıtlaSil
  8. kalıp kaç cm. kabak kaç tane acaba.sevgiler.aysel

    YanıtlaSil