31 Temmuz 2010 Cumartesi

Göcek hafif ve formda 3

Hafif yiyeceğiz diye balığı sürekli ızgara yapmamıza gerek yok. Benim kış aylarında özellikle kırlangıç ile yaptığım balığı Göcek'te Can Restoran'da buraların meşhur balığı Lagos ile yaptık:)
Tabii adamların tarifide nefis ama bizimki daha hafif ve sağlıklı olsun değil mi? :) Sonbaharda İstanbul'a dönünce size ne balıklar yapacağım fırında üzeri crumble ile:) Yok kandırmıyorum gerçekten:)
Böyle sulu olmasınıda seviyorum hem etini yiyorsun hem de suyu çorba gibi içiliyor. Gayette tok tutuyor. 1.300 grlık balığı üçümüz paylaştık. Bir yemek kaşığı zeytinyağ yeterli oldu.
Önden roka salatası ile ana yemeğin provasını yaptım tabii:)

4 yorum:

  1. Ben sürekli takip halindeyim ve en sadık takipçinizim değil mi?Öncelikle iyi pazarlar. Ben bu balığı denemek istesem nasıl hazırlayabilirim hiç bir deneyimim yok çünkü bu balık ve bu şekilde bir hazırlayış hakkında. ben bu aralar ara öğünlerde ne tüketeceğimi şaşırdım. biraz sizden kopya çeksem keşke. kahvaltıda sürekli omlet mi tüketiyorsunuz? Sevgilerimle.(ayrıca beg'den haberler var mı?)

    YanıtlaSil
  2. denizcim cooook afiyet olsun. cokta guzel gorunuyor ama bogazina tikmak gibi olmasin. gecenlerde bizde park forada yedik bir kac arkadasla. sonra esim lagos'un nesli tukenen baliklar arasina girdigini soyledi. cok uzuldum. seninde aklinda bulunsun. ne kadar dogru arastiramadim ama...

    YanıtlaSil
  3. sulu bir balık yemeği denemek lazım ben ızgarada bayılırım ama bu tarz da neden olmasın

    YanıtlaSil
  4. afiyet olsun:)
    lagos güveçte de güzel oluyor
    denemediyseniz daha önce değişiklik olabilir?

    YanıtlaSil