Restoranlarda Volcano olarak adlandırılan Hot chocolate cake hiç şekersiz ve çok az yağlı olmasına rağmen lezzetinden hiç birşey kaybetmiyor... Gerçekten doğru yaparsanız lezzet garantili:) Çikolata krizlerimizin kurtarıcısı:)
Yapımı gerçekten çok kolay ve kısa sürede hazırlanıyor...
üç yemek kaşığı kakaonun 1 kaşığını kakao 2 kaşığını ise keçi boynuzu olarak kullanıyoruz:) Keçi boynuzu tozunun kakaodan gerçekten de fazla bir farkı yok. Mısır çarşısında ve organik ürünler satan dükkanlarda bulabilmek mümkün.
İlk olarak büyük kasede keçiboynuzlu kakao karışımı, Agave şurubu ve yağı çırpın... Ayrı bir yerde çırptığınız yumurta ve beyazını, vanilya extractı karışıma ilave ederek hafifçe karıştırın...

Son olarak unu ilave ederek kalıplara paylaştırın...

Ramekinleri hafifçe fırça ile yağlayın veya benim gibi hiç yağ kullanmadan silikon muffin kalıbı da kullanabilirsiniz... 4 ramekin veya 4 muffin kalıbına paylaştırıyoruz... Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 6-7 dakika dışı katılaşana kadar pişirin. Bu kekin kritik kontrol noktası ise fırında tutacağınız süre. Çok çabuk katılaşıp ıslaklığını kaybedebilir. Başında durup dışı şeklini aldıktan sonra hemen alıp servis etmelisiniz...

3 yemek kaşığı kakao ( bir kaşık kakao + 2 kaşık keçi boynuzu tozu )
6 yemek kaşığı Agave şurubu,
4 yemek kaşığı kepekli un,
3 yemek kaşığı kanola yağı,
1 yumurta + 1 yumurta beyazı,
1 çay kaşığı vanilya extract
Hiç çikolata ve şeker kullanmadan hazırladığım bu leziz tatlıyı biz evde sık sık yapıyoruz. Umarım sizde beğenirsiniz:)
Harika olmuş. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilHımm mükemmel :)
YanıtlaSilÇeşnici Handan ve Aslı beğendiğinize sevindim:)
YanıtlaSilLooks real good,especially as it is totally sugar free makes it a keeper! gonna give it a try and write my comment later;)nice blog, keep up the good work, ciao
YanıtlaSilagave surubu yerine splenda kullanabılıyor muyuz? baya aradık bulamadık agave yi.
YanıtlaSilben de şimdi tekrar okudum da tarifi, agave şurubu yerine yine sağlıklı olabileceği için keçiboynuzu pekmezi olur mu acaba :) tadı çok farklı olur mu ki, merak ettim :) hatta denesem ya ben bunu öyle, güzel olursa oldu derim :)
YanıtlaSil