12 Mayıs 2010 Çarşamba

Salsa soslu hafif et tortilla...

Bu kadar kolay olupta lezzetli olabilen reçetelerden... Haftasonu kalabalık misafirleriniz için self servis çözüm:) Üstelik kırmızı et yemek istemeyenler için tavuk versiyonu ilave ederek menüyü zenginleştirebilirsiniz:)
Etlere önlü arkalı hafifçe fırça ile zeytinyağ sürün. Antrikottan parçalamadan görünen yağları çıkarmak zor olabileceği için et pişirme işlemini yaptıktan sonra dilimlerken ayırın.  Meksika fasulyesinin suyunu süzdükten sonra sodyumundan arındırabilmek için iyice yıkayın.
Salsa malzemelerini derince bir kapta hazırlayın. Kişniş olmadan olmaz, maydonoz olur demeyin:)

Hafiften çoban salatası gibi görünüyor ancak aromasını veren taze kişnişle tatları çok farklı...

Diğer bir kasede kiraz domates, Meksika fasulyesi ve yeşil biberi hazırlayın, etler pişer pişmez dilimleyip ocakta hafiften ısıtır gibi karıştıracağız...
Etin her iki tarafını da 4'er dakika pişirdikten sonra görünen yağlarından arındırarak dilimleyip etleri pişirdiğiniz tavada fasulyeli karışımla birlikte 3-4 dakika çevirin.

Etli karışım tavadayken diğer bir tavayı ısıtıp lavaşların her iki tarafınıda 5'er saniye tutarak hafiften ısınmasını ve yumuşamasını sağlıyoruz:) Üşenmeyin nefis oluyor:) Lavaşı aşağıdaki şekilde katlayarak içine etli karışımdan, salsa sosundan ilave ederek afiyetle yiyoruz:) İsteyen bir kaşık süzme yoğurt ilave edebilir. Beg'in tercihi:)


350 gr antrikot ( görünen yağlarını pişirdikten sonra dilimleme aşamasında ayırabilirsiniz )
400 gr konserve kırmızı Meksika fasulyesi, ( suyunu süzün ve birkaç defa yıkayın )
250 gr kiraz domates oradan ikiye kesin,
1 doğranmış yeşil biber,
4 ortaboy kepekli lavaş,

Salsa;
4 orta boy kabukları soyulmuş çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küp kesilmiş domates,
2 ince doğranmış sivri, acı severler için tabii ki acı versiyonu:)
yarım küp doğranmış küçük boy kuru soğan,
1 diş incecik doğranmış sarımsak,
25 gr taze kişniş ( Marketlerde satılan kutunun tamamı )
Serviste isteğe bağlı olarak süzme yoğurt ( her bir servis için 1 yemek kaşığı )

Biz çoluk çocuk çok seviyoruz:) Umarım sizde beğenirsiniz.
Afiyet olsun:)
Bu arada özel istek üzerine bu posttan sonra bir süre tatlılara geçiyoruz:) Tamam ben de aslında pastryciyim ama evdekilerin canı ne isterse ona göre de yönleniyor bizim menüler:) 

12 yorum:

  1. tatlımııııı yehu yehuu yehuuuu

    YanıtlaSil
  2. geçen bir postta Beg'in sizin cheesecakeleri sevdiğini yazdığınızdan beri bir cheesecake tarifi bekliyorum bende :)

    gelsin tatlılar :)

    YanıtlaSil
  3. Seda ne Pelin tamam bu hafta bol bol tatlı ve pastry yapacağız:)

    YanıtlaSil
  4. cok guzel gozukuyor karnim acikti gorunce ben bunu da sik yaptiklarima ekliycem hem kolay hem doyurucu su ara en cok da kis yapiyorum kabakli olanini artik hamurmm da super oluyo:)ama benim de tatli krizim gecmedi henuz

    YanıtlaSil
  5. cok guzel gozukuyor gecenlerde melanzane alla parmigiana yaptım super oldu bu aksamda bunu denicem valla sayenizde ne pişirsem derdim kalmadı tatlılara dalıp yemekleri unutmayın nolurr :)

    YanıtlaSil
  6. Hary ohh afiyet olsun, beğendiğine sevindim:) Yok merak etme bu arada her akşam bizde de yemek pişmeğe devam ediyor ve onları da bir yandan çekiyorum tabii:) Akşam fırında içi dolgulu bütün tavuk yaptım. Hem çok kolay, hem hafif, hem de lezzetli:)

    YanıtlaSil
  7. Oh my! Yemeğe ilgi ve merakı olmayanları imrendirip mutfağa sürükleyecek türden delizioso tarifler, kaliteli bir daily. Kelebek okurken dikkatimi çekti, ışınlandım.

    YanıtlaSil
  8. inanılmaz güzel lezzetli bir yemekti :) tarif için cok teşekkürler sayenizde yemek konusunda usta oldum artık :))) tariflerinizin devamını bekliyorum özellik de cupcake tarifi isticem sizden..bi kaç deneme yaptım internetten buldugm tariflerle ama istedigim tadı bulamadım,umarım denenmiş mükemmel bi cupcake tarifiniz vardır :) heyecanla takipteyim :))

    YanıtlaSil
  9. Bu kadar kolay "olupta" degil, "olup da" olmali!!

    YanıtlaSil
  10. konuyla alakasız olucak ama yaz geldi hani dondurma tarifi veya serinletici bi tatlı tarfi varsa defterde paylşırmısınız:)

    YanıtlaSil
  11. vejetaryen tariflerde görmek isteriz:)

    YanıtlaSil
  12. Gürcü mutfağının olmazsa olmazı ( kinzi =kişniş ) kişnişle başım acaip dertte, adını duyunca bile içim bi tuhaf oluyor, nasıl barışacağız bilmem ki!

    YanıtlaSil