5 Mayıs 2010 Çarşamba

Hafif Fried Rice

Hafif fried rice olur muymuş demeyin, nefis oluyor. Hem de kişi başı ortalama 400kcal ile sudan ucuz:)

Wok veya geniş bir tavada 1.5 yemek kaşığı yağda sarımsak, biber ve soğanları soteleyin. Yarım kaşığı yumurtayı pişirmede kullanacağız. Yağ yeterince ısınınca sebzeleri hemen ilave ederseniz sebzenin suyunun da yardımıyla az yağda daha kolay soteleyebilirsiniz. Malum sebeplerden yağ konusunda cimriyiz:)
Pirinci 600ml suda 10 dakika haşlayıp 5 dakika demlendiriyoruz. Karidesleri 5 dakika ayrı bir yerde haşlıyoruz. ( Ban genellikle karidesi öncen hafifçe haşlayıp suyunu pirinçte kullanıyorum.) 
Aşağıda tarifte süreler ve detaylar yer alıyor. Diğer yanda fırça ile yağladığımız tavada yumurtayı karıştırıp pişiriyoruz ve hepsini tarifte olduğu gibi sırasıyla ilave ediyoruz.
250 gr basmati pirinç,

2 yemek kaşığı kanola yağı,
3 diş ince doğranmış sarımsak,
1 uzunlamasına ince kesilmiş kırmızı biber,
2 hafifçe çırpılmış yumurta,
250 gr donmuş veya haşlanmış bezelye,
yarım demet doğranmış taze soğan,
300 gr küçük karides, ( Ben superfresh kullandım )
1 yemek kaşığı light soya sosu ( İsterseniz bir kaşık daha kullanabilirsiniz ancak daha fazla olmamasına özen gösterin)
1 kaşın karides sosu ( Şütte benzeri şarküterilerde, Macro, Carrefour gibi marketlerde bulunuyor) Aman demeyin tadı çok farkediyorJ


600ml suda pirinci suyu gidene kadar yaklaşık 10 dakika haşlayın. Pilavda yaptığımız gibi bir 5 dakika üzerine nemini alması için kağıt havlu ile kapağı kapatın. Wok veya çukur bir tavada yağ, sarımsak, biber ve soğanları yumuşayana kadar orta ateşte soteleyin.  Sıcak sudan geçirdiğiniz bezelyeyi ve 5 dakika hafifçe haşladığınız karidesi ilave edin. 2-3 dakika kadar daha pişirin.  Pirinci ilave ederek 3-4 dakika daha çevirin. Aynı anda hafifçe fırça ile yağladığınız ayrı bir tavada yumurtayı karıştırarak pişirin. Yumurtayı pirinç karışımına ilave edin. Soya sosu ve karides sosunu ilave ederek 2 dakika daha karıştırın.
Ocaktan indirdikten hemen sonra servis edin.
Afiyet olsun.

Light soya sosu, karides sosu, bu tarifte yok ama pirinç sirkesi ve susam yağı gibi aromatikler Çin ve uzakdoğu yemeklerinin olmazsa olmazlarından. Biz de miktar kontrolü yaparak kullandığımız için bir defa aldığınızda gelecek tariflere de bol bol yetecektir:)

Burada önemli olan beslenme alışkanlıklarımızda çeşitlilik yaparak gözümüz dönmeden birşeylere özlem duymadan davranış değişikliği yaparak yaşam şeklimiz haline getirerek hayat boyu kalıcı incelik sağlayabilmek:) Neticede yemek yemek dünyanın en büyük zevklerinden, öyle değil mi? :)

8 yorum:

  1. Looks yummy!
    Sevgiler, Selamlar...

    YanıtlaSil
  2. cok guzel bir aksam yemegi oldu lezzeti de super tesekkurler...

    YanıtlaSil
  3. Alaçatı teşekkürler:)

    Azize çok sevindim beğendiğine :) Afiyet olsun:) Dün de pirinç noodle'ı yaptım çok güzel oldu, bugün akşam dönüşte onu da yayınlarım:)

    YanıtlaSil
  4. ya ben daha fazla pasta masta, kurabiye murabiye, tatlı matlı tarifi istiyorumm nooluuuurr...

    YanıtlaSil
  5. Seda'cım zamanı da geldi aslında:) En çok da hafif pastry reçetem vardır:) Tamam söz bu hafta en az 3 tarif, bir tanesi cheesecake olacak ama gerçekten de çok hafif :)

    YanıtlaSil
  6. bunu kesinlikle bende denicemmm..harika gozukuorrr :)

    YanıtlaSil
  7. inanılmaz buldum tariflerinizi, bu hafta harekete geçeceğim ve hafif yaşama başlayacağım sayenizde, devamını beklyoruz

    YanıtlaSil