2 Mayıs 2010 Pazar

Ev yapımı hafif pesto sosu...

Makarnalar, et ve tavuk yemeklerine inanılmaz bir tat katan pesto sosunu evde yapmak çok kolay:)
Pesto sosu da evde mi yapılır demeyin çok daha hafif, ucuz ve lezzetli:)
Havanda bir büyük diş sarımsak, 30 gr çam fıstığı ve 2 avuç doğranmış taze fesleğen yaprağını ezin.
İyice hamur kıvamında olana kadar ezin...
30 gr parmesan rendesini bir sonraki postumuzda hazırlayacağımız 'ev yapımı pesto soslu hafif tavuk' tarifi için ilave ediyoruz ancak normalde bunun yarısı oranında rende parmesan peyniri kullanıyoruz.
Normalde bundan biraz daha az yoğun oluyor ama ben bunu tavuk yemeğime özel yaptığım için doğal olarak daha katı görünüyor:)
2 avuç doğranmış taze fesleğen,
30 gr çam fıstığı,
15 gr parmesan rendesi ( Bir sonraki postta kullanmak için 30 gr )
1 büyük diş sarımsak,
3 yemek kaşığı zeytinyağ


1 yorum:

  1. işte bu tarif süper olmuş, dolapta italyadan annemin getirdigi pesto sosuna bakıp bakıp iç geçiriyodum ben de elim varmıyordu, inanılmaz yağlı geliyor çünkü... Hle italyada millet koca bir kovanozu kullanıyor bir paket makarna için inanılır gibi değil.. en kısa zamanda deniycem bunu:)

    http://darkhighfashion.blogspot.com/

    YanıtlaSil