2 Mayıs 2010 Pazar

Ev yapımı hafif pesto soslu fırın tavuk...


Misafirimede yaptığım favori tavuk yemeklerimden... 4 kemiksiz ve derisiz tavuk butunun görünen yağlarını temizleyin. Ekmekleri robottan geçirebilirsiniz.
Bir önceki postta tarifini verdiğim pesto sosa light labneyi ilave edip karıştır ve tavukların arasına paylaştırın...

Çiğ tavuğun görüntüsü çok hoş olmuyor ama nar gibi kızarınca nefis görünüyor:)


Pestolu tavukları ekmek kırıntılarına önlü arkalı batırıp fırça ile hafifçe yağladığınız pişirme kabına yerleştirin. Fesleğen yaprakları, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve kiraz domatesleri de ilave edin ve önceden 190 derecede ısıtılmış fırında nar gibi kızarana kadar 30-40 dakika pişirin...

Gerçekten görüntüsü kadar lezzetli :) Hazırlamak hem zaman almıyor hem de misafire tavuk alternatifi şahane oluyor:)


4 derisiz ve kemiksiz tavuk but,
90 gr light labne,
2 yemek kaşığı zeytinyağ,
3 yemek kaşığı ev yapımı pesto sosu,
2 dilim kepek ekmeği kırıntısı,
200gr kiraz domates,
yarım avuç hafifçe ezilmiş çam fıstığı,
1 avuç fesleğen yaprağı
yarım çay kaşığı sodyumu azaltılmış tuz,
değirmen karabiber

Derisiz ve kemiksiz tavuk butlarının görünen yağlarını temizleyin. Tuz ve değirmen karabiber ilave edin. Ev yapımı pesto sosunu light labne ile karıştır ve tavuk butlarının içine paylaştır. Ekmek kırıntılarına batırıp tamamının kaplanmasını sağlayın. Gerisi yukarıda yazdığı şekilde:)
Üzerini kıtır seviyorsanız pişirme kabının kapağını kapatmadan fırınlayın. Bizim çocuklar üzerini çok kıtır sevmediği için ben ilk 30 dakika kapaklı fırınlıyorum. Son 10 dakika da ağzını açarak kızarmasını sağlıyorum:)
Hem hafif, hem lezzetli, hem de misafire çıkabilecek kadar porsiyonlamaya müsait ve iyi görüntüde:)

Ben bir parçasını büyük boy bir kase salata ile tüketmeyi tercih ediyorum:) 


10 yorum:

  1. pesto sosla çiğ tavuk bile yenilir herhalde (:
    ayrıca bu tarif mutlaka denenmeli..
    gerçekten pek zahmetli değil ve leziz..

    YanıtlaSil
  2. hem hafif hem de iştah açıcı görünüyor,nefis.

    YanıtlaSil
  3. DENİZ HANIM MERHABA,
    Annenizin sağlığı umarım iyiye gidiyordur. Sizi merak ettiğim için yazdım. Bir de,yulaflı ekmek yapımında hangi işlemler uygulanıyor ya da bir boş vaktinizde yapıp bizimle paylaşırsanız çok mutlu olurum. Sağlık ve mutlulukla kalın annenize de sevgiler....Hatta şimdiden anneler günü kutlu olsun

    YanıtlaSil
  4. Yine çok güzel ve hafif bir tarif. Harika gözüküyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. bu blogu gercekten cok seviyorum bi suru sey ogrendim artik yemeklerimi 1 yada 2 kasik yagla yapiyorum mesela light urunleri daha cok tercih ediyorum daha azi varken cogunu neden istiyim ki hafif ve lezzetli yemekler yemek de en guzel tarafi bugun karniyarik yaptim mesela ama hafif versiyonu icini senin daha once yazdigin lazanya tarifi gibi yaptim cok da guzel oldu artan kiymayla da yarin sloppy yaparim ekmekleri de sabirsizlikla bekliyorum ...

    YanıtlaSil
  6. DENİZ HANIM BU YAZILARIMIZI HİÇ OKUMADI SANIRIM:(

    YanıtlaSil
  7. Beyaz büyü afiyet olsun:)

    mnesli86 çok özür gerçekten de unutmuşum yanıtlamayı. Yok olur mu her mesajı görüp yayınlıyorum ama bu postu yayınladığım hafta annemin son kemo haftası ve devamında aldığı destek serum programıydı. Tüm hafta gündüzleri hastanedeydim ama yorumları cep telfnumdan mutlulukla görüp yayınlıyorum ancak sadece bilgisayardan cevap yazabiliyorum. Açıkçası dağınık bir haftam olması nedeniyle unutmuşum çok özür:( Yoksa benim için işin en keyifli yanı sizlerle paylaşım:) Neticede aile gibi olduk artık:) Annem daha iyi sayılır:) Hala iştahı yok, yemek çok zor yiyor ama artık bundan sonra toparlar diye umuyoruz:) Çok teşekkürler bugün anneler gününü annemde geçirdik:) Mutlu bir gün oldu gerçekten:) Ekmak konusuna geniş yer ve zaman ayırmak istiyorum çünkü yeni başlayacaklar için adım adım anlatmak isterim açıkçası. Benim eğitimimin büyük bölümüde ekmek üzerineydi çok geniş bir konu. Tabii sağlıklı versiyonlarını yapacağız:) Bu arada bu reçeteyi denedin mi?

    Kapkara camdan kelebek ve çeşnici Handan beğendiğinize çok sevindim:) Çok hafif, tam yaz tarifi:)

    azize ne güzel şeyler öğrenmişsin:) Küçük detaylar hayatımızda ne büyük değişiklikler yapabiliyor aslında:) Uzun vadede çok faydasını göreceğine eminim:) Ekmek konusu çok büyük bu ay bitmeden konuya giriş yapacağım:) Sevgiler, öpücükler:)

    YanıtlaSil
  8. Deniz Hanım Yeniden Merhaba ,
    Annenizin daha iyi olduğunu öğrenince inanın sevindim. Çünkü anneler hayatımızda olmazsa olmaz EN ÖNEMLİ VARLIĞIMIZ. Siz de bir annesiniz sizin de bu mutlu ve özel gününüzü kutluyor bunca iş arasında mesajıma cevap verdiğiniz için de ayrıca teşekkür ediyorum. Biliyorum reçeteleriniz gram üzerine. Ama inanın elektronik terazim olmadığı için o kadar hassas sonuçlar elde edemiyorum. Kaşık-bardak hesabıyla yazmanız mümkün olursa bu büyük bir kolaylık olacak. Bazı zamanlar sırf bu yüzden yapmak istediğim tarifleri yapamıyorum:( Umarım gününüz güzel geçmiştir. Ekmek dedik aklıma geldi:)) 1 günde ne kadar ekmek tüketirsiniz ve kahvaltıda tercihleriniz nelerdir? Binlerce teşekkür. sizi ve (4 patili yavrunuz dahil) hepinizi öpüyor;sevgiyle kucaklıyorum...

    YanıtlaSil
  9. Uzun zamandır yazıcam bir türlü fırsat olmadı.Nefis tarifler için çokkkk teşekkürler.Önce somon köfteyi,ardından da bu tavuğu yaptım.Başta çekinerek yaptım çünkü Stockholm'e ilk kez gelen ve yaptığım yemekleri ilk kez yiyecek olan aileme ve sonrasında yine evimize yeni gelen arkadaşlarıma yaptım. Hem farklı hem sağlıklı birşeyler yapmalıyım diye baya heyecan yaptım:)Herkes bayıldı yemeklere.Şimdi ne zaman misafir gelecek olsa blogu açıp tariflerinizden birşeyler seçiyorum.Beni baya kurtardınız yani:)Heyecanla yeni tarifleri bekliyorum.emeğinize sağlık...(imge)

    YanıtlaSil
  10. enfes olduuu!! üstünde önce ekmek kırıntısı koymaya üşendim ama tarifin aynısı olsun dedim koydum iyiki de koymuşumm:) Artan pesto sosu labne karışımını makarna sosuna dönüştürdüm siyah zeytin biraz eski kaşar ve domates rendesi katarakk! Teşekkürlerr skinny coook!! :D

    http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/180648_10150099269707380_620112379_6198373_5522578_n.jpg

    YanıtlaSil