20 Haziran 2010 Pazar

Hindistan cevizli, baharatlı karidesli hafif pilav...

Hint mutfağı sevenlerin daha çok sevebileceği favori yemeklerimizden...
Robot kullanıyorsanız taze zencefili, sarımsağı robottan geçirip domatesleri ilave edip onunda robotta ezilerek karışmasını sağlayın. Yok robot kullanmıyorsanız da rende ve havan yardımıyla karışımı oluşturabilirsiniz. Malzeme listemiz aşağıda...

Orta dereceli ateşte 4 yemek kaşığı sıvı yağda soğanları 10 dakika kadar pişirin. Ateşi iyice kısarak tüm baharatları ilave edin ve 2-3 dakika kadar daha çevirin. Haluk yemekleri daha acı seviyor ancak çocuklarla yediğimiz için tarifte olduğu kadar baharat yeterli oluyor. Eğer sizde acı seviyorsanız kırmızı biber oranını arttırabilirsiniz.

Domatesli karışımı ilave ederek kısık ateşte sos kalınlaşana kadar pişirin. Donmuş karides kullanıyorsanız sıcak sudan geçirdikten sonra domatesli karışıma ilave edip 5 dakika kadar pişirin. Doğranmış kişnişi ilave edin. ve birkaç dakika kadar daha çevirin.

Diğer tarafta basmati pirinci pişirme süresine göre haşlayıp süzüyoruz ( benim pirincimin pişme süresi 10 dakikaydı ) ve karidesli karışıma ilave ediyoruz.


200 gr basmati pirinç,
taze kök zencefil -bir tatlı kaşığı rendelenmiş-
3-4 diş sarımsak,
2 ortaboy domates,
4 yemek kaşığı sıvı yağ,
1/2 çay kaşığı kimyon,
Taze kişniş,
değirmen karabiber,
1 yemek kaşığı hindistan cevizi tozu,
1/2 çay kaşığı sodyumu azaltılmış tuz,
yarım tarçın çubuğu - domatesli pişirme sırasında çubuğu koyuyoruz servisten önce çıkarıyoruz-
1/2 çay kaşığı zerdeçal,
1/2 çay kaşığı kırmızı biber,
1 orta boy soğan küp şeklinde doğranmış,
350 gr çiğ ayıklanmış karides - dondurulmuş olabilir-

Bu yemeği 4 porsiyon olarak hazırlıyorum.
 Bir porsiyonu bir öğünde yeterli oluyor.
İçeriğinde yoğun karbonhidrat olan besinleri öğle yemeğinde tercih ediyorum:. Biz çok seviyoruz umarım sizde seversiniz:)



9 yorum:

  1. enfes görseller ve tarif ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Ben de size ait bir şey var! Gelip bir bakın;

    http://plndrkn.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. Stil direktörü beğendiğine sevindim:)

    Pelin'cim çok tatlısın çok çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  4. Yemek tariflerini ağzımın suyu akarak okuyorum :) herşeyi denemeye o kadar müsait bi bünyem olmasa da çok güzel görseller ve tarifler var ellerine sağlık.
    Sevgiler;
    http://pembe-aski.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  5. Özellikle ilginç mekanlarda ailecek yaptığınız çekimlere bayılıyordum DBJunk'ta ama nasıl olduysa yemek blogu gözümden kaçmış işte :( Bu da en az diğeri kadar renkli ve sıradışı bir iş olmuş. ellerine sağlık :)

    Arada daha az sağlıklı ama kesinlikle lezzetli bir şeyler canın çekerse (kendimizi ödüllendirmemiz de lazım bazen)bloguma beklerim.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Deniz Hanım :)

    Şu tariflerin sayısını biraz arttırsak diyorum :) Ne dersiniz :) :) Biliyorum işler - güçler var ama bizi de unutmayın ben çok seviyorum bu tarifleri yapmayı :)

    Ellerinize ve emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
  7. muhteşem görünüyor. hindistan cevizi sütlü ve aromalı yemeklere bayılırım!

    benim bu ara favorim pineapple rice. o kadar o kadar bayıldım ki, phuket'te her fırsatta pineapple rice yedim.

    YanıtlaSil
  8. DENİZ HANIIMMM LÜTFEN AMA BEG DE GİTTİ SİZ DE GÖCEKTESİNİZ ARTIK DÖNÜN SKINNYCOOKA LÜTFEN!!!!!

    YanıtlaSil
  9. twitterde çok karmaşa var çoğu yazdığımı orda kaçırabiliyorsunuz sanırım:(
    size özel birşey danışacağım aslında.malumunuz yaz günleri biraz fazla fast food a kaçıyoruz.bağırsak problemlerini engellemek sindirim sistemimizin düzenli işleyişini sağlamak için ne yapmalıyız?kuru gıdalar açıkçası bozuyor bu dengeyi:((

    YanıtlaSil