18 Haziran 2010 Cuma

Frambuaz, elma ve keçiboynuzu tozu ile hafif muffin...

180 gr kepekli un, 50 gr yulaf ezmesi, 10 gr keçi boynuzu tozu veya 1 yemek kaşığı kakao tozu, 1 paket kabartma tozu, 1/2 çay kaşığı karbonat, 50 gr hafifçe dövülmüş veya çekilmiş ceviz, bir orta boy küp şeklinde doğranmış elma, bir tutam sodyumu azaltılmış tuz, 1 yumurta + 2 yumurta beyazı, bir yemek kaşığı hindistan cevizi tozu, 130 gr Agave, 2 yemek kaşığı yağsız yoğurt, 150 ml yağsız süt, 10 gr splenda, vanilya esansı, 100 gr taze veya donmuş frambuaz, donmuş ise çözdürme yapmadan kullanılması gerekiyor. 
Kuruları büyük bir kaseye koyuyoruz...


Sıvıları çırpma teli yardımıyla karıştırıp küçük küp şeklinde kestiğimiz elmaları ilave ediyoruz.


Görüntüsü için bütün koydum ama frambuazları ortadan ikiye keserek ilave edip hafifçe karıştırıyoruz. Silikon muffin kalıplarının 3/4'lük kısmını dolduracak şekilde paylaştırıyoruz.

Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika fırının kapağını açmadan pişiriyoruz. - fırına ve muffin kalıbının büyüklüğüne göre pişirme süresi değişiyor- 



180 gr kepekli un, 
50 gr yulaf ezmesi, 
10 gr keçi boynuzu tozu veya 1 yemek kaşığı kakao tozu,
 1 paket kabartma tozu, 
1/2 çay kaşığı karbonat, 
50 gr hafifçe dövülmüş veya çekilmiş ceviz, 
bir orta boy küp şeklinde doğranmış elma, 
bir tutam sodyumu azaltılmış tuz, 
1 yumurta + 2 yumurta beyazı, 
130 gr Agave,
1 yemek kaşığı hindistan cevizi tozu,
 2 yemek kaşığı yağsız yoğurt, 
150 ml yağsız süt, 
10 gr splenda, 
vanilya esansı, 
100 gr taze veya donmuş frambuaz,

Franboğaz donmuşsa çözdürme yapmadan kullanmalıyız.



Çay saati için sevdiğimiz hafif tatlardan:) 
Sütlü çayımla bir muffin yerim:) 
Umarım siz de seversiniz...

Afiyet Olsun...

10 yorum:

  1. agaveyi pasta pisirme vs malzemeleri satan bir magazalar zincirine baktim yine bulamadim ben de havuclu kekte soyle bir yontem izledim tadi ayni olmamistir utlaka ama splendayi arttirdim biraz sut ekledim sonuctan ben cok memnun kaldim:)yarin aksam turkiyeye tatile geliyorum olmadi donuste yanimda agave gotururm :)

    YanıtlaSil
  2. bu arada ben burdaki tariflerin sayesinde 2.5 kilo verdim bazi ufak degisikliklerle hic de cok zor olmadi sadece fazlaliklari cikarmak yeterliymis:)))

    YanıtlaSil
  3. Harika gerçekten çok çok sevindim Azize:) Tabii ki kendi damak zevkine göre şeker ve yağın içeriğine ve miktarına dikkat ederek değişiklikler yapabilirsin. Eminim yaptıkların çok da güzel olmuştur:) Bugün ithalatçı firmayı arayacağım nerelerde satıldığını öğrenmek için.Yanıt alır almaz hemen haber veririm.

    YanıtlaSil
  4. Deniz Hanım bayılıyorum size:) tarifleriniz de çok güzel özellikle de tatlılar:)

    YanıtlaSil
  5. insanın canı çekiyor koymayın böyle resimler :))

    YanıtlaSil
  6. harika bir yemek blogu harika fotoğraflar, bu siteye ben mi geciktim:)) tebrk ederim..

    YanıtlaSil
  7. fotoğraflar ağzımı sulandırdı. yemek yapmak muhteşem bir keyif aslında. bu arada blogun adına bayıldım. aklıma kate moss'un şu tartışılan "gafı" geliyor "nothing tastes as good as skinny feels" :) fotoğraf kalitesi de muhteşem...

    YanıtlaSil
  8. Puchi , yemrekilic, Zeynep : beğenileri duyunca iyi ki blog yapıyorum diyorum. Paylaşımlar çok daha bir keyifli oluyor. Çok teşekkürler:)

    Fındıkkurdu yemek blogu yapmaya karar verdiğimde aklıma ilk gelen isim oldu:) Beğendiğine sevindim:)

    YanıtlaSil
  9. denız hanım merhaba,
    tarıflerınız gercekten mukemmel.yenı tarıflerı gormek ıcın sabırsızlanıyorum.bu arada sıze bısey sormak ısterım.splenda gercekten tam olarak bıtkısel mı? sız nerden temın edıyorsunuz? sıtesını gordum ama gene de emın olamadım orjınal mı dıye..bır de sızın şu meşhur sütlü çayınızın tarifini bizlerle paylasırsanız sevınırım:))

    YanıtlaSil
  10. Siteyi iyiki keşfetmişimmmm :)

    Akşam yapıyorum bu tarifi eminim çok güzel olacağından :) Otlu muffini de yapacağım :) Sanırım Akşam apartmandaki bütün komşulara dağıtmak zorunda kalacağım Çünkü birsürü tarif yapasım var :D

    YanıtlaSil