28 Mart 2010 Pazar

1 Nisan'da başlıyorum, önerilerinizi bekliyorum:)

  • Sağlıklı ve hafif yemek tariflerim...
  • Benim gibi büyük porsiyonlarda yemeyi seviyorsanız miktarda fazla içerikte hafif öneriler...
  • Restoranlara gittiğimizde menüden ufak değişikliklerle hafifletebileceğimiz alternatifler...
  • Başka neler görmek istersiniz? Önerilerinizi bekliyorum:)





31 yorum:

  1. Merhaba
    Bildiklerinizi paylaşmanız çok güzel bir şey.. Ben detox tecrübelerinizi ve gittiğiniz restorantlarda ya da davetlerde tabağınızdakilerin fotoğraflarını görmek isterim :)

    YanıtlaSil
  2. Mesela ben; Starbucks için yaptığınız enfes kurabiyelerin tarifini burada görmeyi çok isterim. Yani, tatlı da tatlı diyorum :)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. blogun ismini çok sevdim.hem göze hem de damağa hitab eden harika yemekler olacak ama kilo aldırmayacak:)
    harikasın

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar...

    Yeni blogunuzu 4 gozle bekliyorum. Eminim yemeklerinizin tadi harika oldugu kadar sunumu da eglenceli, zarif ve farkli olacaktir. Farkli sunum sekilleri gormek ve ogrenmek cok isterdim :=)

    Simdiden basarilar diliyorum! Cok sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. keşfettiğim zamandan beri heyecanla bekliyorum, deniz ne zaman yemek-tarif-görsel post'u girecek acaba diye:))

    bi kere, yemek ve ruh sağlığı arasındaki ilişkinin yadsınamayacak derecede olduğuna ve ''ne yersek oyuz''a dikkat çekecek bir çalışma olacağını tahmin ediyorum. tanımadan tanımış gibiyim seni:)

    bu yüzden severek okuyacağımdan eminim. zaten nick bile yeterince ironik ve eğlenceli: skinnycook!

    kremasız, gdo'suz, katkı maddesiz ve düşük kalorili ama besin değeri yüksek, ayrıca göze oldukça hitap eden bişiler göreceğim sanki.. sağlıklı ve hafif yemek gibisi yok; resmen ayrı bir yaşam tarzı. starbucks projende senin de bu bakış açısına sahip olduğunu görmek beni mutlu etmişti. çünkü formunla da dikkat çeken birisin ve insanların her fit kadını anoreksik, az yiyen, yemek yapmayan.. vs. sanmasından da hiç hoşlanmıyorum! o yüzden heyecanla bekliyorum:)

    YanıtlaSil
  6. Sağlıklı öğün arası atıştırmaları görmek isterim.. Şöyle hani arada bir gözümüz döndüğünde, elimiz ayağımız titrediğinde, kalçalara oturan ağır tatlılar yerine yenilecek birşeyler..Sevgiler ;)

    YanıtlaSil
  7. zoiplanet : Bildiklerimi zevkle sizinle aylaşmak isterim:) Detoks yapmadım, yapılmasına da karşıyım. 11 yıl sağlık ve spor yayıncılığı yaptım ardından diyetformula sağlıklı beslenme merkezim vardı. 2 yıl önce Amerikan diyetisyenler derneğine ve İngiliz diyetisyenler derneğine yazdığımızda her ikisinden de cevaplar şu şekilde gelmişti: Detoks tam bir pazarlama balonudur, Ne detoksifikasyon için ne de kilo vermek için önerilmez diyorlar. Biz de bu konuda toplantılar düzenleyip konferanslar vermiştik. Eğer kömür madeninde çalışmıyorsanız hiç gerek yok sağlığınızla oynarsınız, kas kaybettiğiniz gibi üstelikte yağınız artar, :) vücudumuzda zaten doğal olarak detoksifikasyon merkezleri mevcut:)

    Araştıran : Starbuks tarifleri ve onlar gibi yüzlerce pastry tarifim var:) Ama sadece Pastry değil hafif ve sağlıklı versiyonlarıyla meksika yemeklerinden İtalyan ve hint yemeklerine kadar ne biliyorsam paylaşacağım:)

    Kapkara Camdan Kelebek : Yazda geliyor, keyifle kilo kontrolü yapalım:)

    Esra Yazıcıoğlu : İçerik konusunda hafif olduğunun garantisini verebilirm ancak sabırsız olduğum süsleme kısmında hafifliği ve lezzeti kadar iyi olamayabilirim:)

    Seda'cım çok tatlısın:) İlk günümden beri destekçimsin:) Aşamaları biliyorsun. db junk'ın ilk gününden beri yemek blogumun araştırması içindeydim. Yemek fotoğrafı çekmek çok farklı, profesyonel ışık gerekiyor, yoksa yemekler kırmızı görüntüde pekde çekici olmuyorlar. Işık işini çözdüm sonunda. Bu hafta başlıyorum:) Çok keyifli olacak sizlerle paylaşmak:)

    YanıtlaSil
  8. İtalyan ve Hint mutfağı fikrini çok sevdim :)))
    Ayrıca hafif içeçek tarifleri de çok güzel olur diye düşünüyorum, yaz geliyor yemekten çok içicez yakında :))

    Şimdiden hayırlı olsun diyorum, en kısa zamanda tariflerde buluşmak üzere :))

    http://plndrkn.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  9. merakla bekliorum yni blogunu.eminim çok faydalı ve sağlıklı öneriler vericeksindir.ancak önericeğn tarifler, beslenme şekillerini ayarlarken bu tariflern ve önerilen herkes tarafndan uygulanabilir, yemeklern hazırlanışı için gereken ürünlerin marketlerde kolayca bulunabilen ürünler olmasına dikkat edersen çok dha fazla kitleye ulaşılabilirsin bnce =)

    YanıtlaSil
  10. heeeeeeeeeeeeeeeey sonunda deniz.. beklenen geliyor.. zayıflat beni deniz diyeceğim sadece.. sıkı takipçinim.. bekliyorum..

    YanıtlaSil
  11. plndurukan : Hindu tavuk ve hafif pizza versiyonlarımı sevebilirsin:)

    sophie : Haklısın:) Aslında aynı yaşta, aynı boyda ve aynı kiloda grupların bile metabolizma hızı birbirinden bu kadar farklıyken herkesin aynı miktar, sıklık ve içerikte beslenmesi zor:) Ama reçetelerin temin edilebilir malzemelerle olmasına dikkat ederim. Arada bölgeye göre bulunamaması halinde adres ve telefon verebilmem mümkün olabilir:)

    Heeeeeyyyy Didem'cim ben de çok mutluyum eski işim çok sevdiğim ve hayatımın büyük kısmının geçtiği bir konuyu paylaşabileceğim:)

    YanıtlaSil
  12. Rejimimin üstüne çok iyi gelecek bu blog hissediyorum ve hafif pizza versiyonlarını merakla bekliyorum. sevgiler:)

    YanıtlaSil
  13. bu blogun acilmasini gercekten dort gozle bekliyorum:) Ben de yemegi yemegi buyuk porsiyonlarda yemeyi tercih eden biri olarak; blogun yapilmasina cok sevinenlerdenim:) nefis resimlerle nefis bir blog cok yakinda bizlerleeee:)

    YanıtlaSil
  14. Ben bugün denediğim bir gelinliğin arkası kapanmayınca anladım ki bu aralar biraz dikkat etmeliyim.. sabah annemin yürüş-spor seanslarına katılmalıyım.. ama demin de dediğim gibi sağlıklı beslenme iyi büyüdüm ben.. annem uzağımda olacak ama artık skinny tarifleri buradan takip edip sana mailler atıcam Denizzz yardım pişmiyor bu dicem :))

    YanıtlaSil
  15. sıla sen de kilo aldım diyorsan artık:)) muckkk!

    YanıtlaSil
  16. fikir paylaşımlarında yardımcı olabilirim.

    sevgiler.

    YanıtlaSil
  17. Dimple : Avatar'ın değişmiş, böyle çok sevdim:) Sağlıklı bir birey için hiçbir şeyin yasak olmadığını bilmek bile formda kalmaya yetiyor. Hafifletilmiş Pizza yapımı hafif malzemelerle hiç de zor değil üstelik:)

    Siu : yerim seni:) İnceciksin ama tabii iyi besleniyorsun neticede seçimlerimizle varız öyle değil mi? :) Biz kadınlar hava lodos olduğunda bile şiştiğimiz için normaldir:) Tarifler benden teknolojik yardım senden:) Ne kadar teşekkür etsem azdır Flickr'dan aktarmayı ve diğer detayları ne kadar kolaylıkla mailla açıklamışsın:) Tekrar çok çok teşekkürler:)

    Seda'cım değil mi?

    dyt. kalabak diyeti : tabii çok seviniriz:)

    YanıtlaSil
  18. güzel şeylert cıkıcak hissediyorum. ama yapılabilir olsun olur mu?
    kolay bulunabilir malzemeler olsun
    birde kilo aldırmayanlardan:P

    YanıtlaSil
  19. Moda(e)rator : tabii ki yapılır evde ailemiz için hep yaptıklarımızdan:) Olabilecek en hafif ve sağlıklı versiyonlarıyla ama yine de miktar kontrolü olmalı değil mi?:)

    YanıtlaSil
  20. gerek moda gerekse yemek konusundaki tüm bildiklerini sakınmadan paylaştığın için teşekkür ediyorum, harikasın, tariflerini ben de sabırsızlıkla bekliyorum.ben daha çok alkollü ya da alkolsüz kokteyl meraklısıyım, bu konudaki bilgileirini de varsa paylaşırsan memnun olurum.

    YanıtlaSil
  21. Sizin fotoğraflarınızı ne zaman görsem hep kıskanırım gerçekten çok güzel bi vücudunuz var :) Formunuzu korumak için ne yaptığınızı öğrenmeyi gerçekten çok isterim özellikle spor olarak. Maalesef ben bulumia gibi bi hastalıkla mücadele ettiğim için sağlıklı beslenme/spor yapma konusunda takıntılıyım ama yorumunuzda gördüğüm "Sağlıklı bir birey için hiçbir şeyin yasak olmadığını bilmek bile formda kalmaya yetiyor" cümlesi hoşuma gitti yasaklardan/takıntılardan bıkmış biri olarak...

    YanıtlaSil
  22. fattey : İyi niyetli yaklaşımları gördükçe daha da çok seviniyorum:) Büyük keyif paylaşmak:) Her alanda paylaşım oldukça hayattan aldığımız keyif artıyor bana göre:) Alkollü içkilerle gerçekten aram yok ama seversen kan şekerimizi düşürmeyecek harika içeceklerim var:)

    aslı'cım ne yazık ki düşündüğünden çok daha fazla bulimik var çevremizde, genellikle saklandığı için söylenmesede diyet merkezim varken her defasında ölçüm yapıldığı için anormal ödemle bazı kişilerin bulimik olduğunun farkındaydık. Üstelik genellikle ergenlik döneminde olduğu düşünülsede ileri yaşlarda da olabilen bir davranış bozukluğu. Bir psikoterapistten yardım alıyor musun? Bana göre farkında olup konuşabilmen bile büyük aşama. Çünkü genellikle insanlar inkar haliyle birlikte çevrelerine sürekli ben herşeyi yerim ama kilo almam mesajı vererek yediklerinin hafif ve sağlıklı olmasına dikkat edenleri snobize bir tavır takınırlar. Halbuki sadece içerik, miktar ve sıklık kontrolü yaparak formda kalabilmek mümkün. Sağlıklı beslenme takıntısı da ortoreksiya ile ayrı bir obsesyon ve yeme bozukluğu ne yazık ki. Psikoterapistten yardım alıp bir yandan da benim hafiflerden tüketsen hayatın daha kolay ve mutlu olmaz mıydı?

    YanıtlaSil
  23. Çok haklısınız Deniz Hanım gerçekten düşündüğümüzden de çok bulimik var aramızda ve kişi bunu söylemezse fark edilmesi çok zor.Genel kanı sadece ergenlik dönemindeki genç kızları etkilediği yönünde ama %5 ila %10 oranlarında erkeklerde de görülmekle beraber 10 larca sene bu hastalıkla yaşayanlar var. Tabi bu durumda sadece bulimia değil depresyon ve obsesif kompülsif bozuklukla birlikte ilerlemeye devam etmesi tedaviyi daha da zorlaştırıyor. Ben şu an 22 yaşındayım ve 12/13 yaşından beri hastayım ilk başlarda bu kadar kötü değildi ama üniversite döneminde daha da şiddetli yaşamaya başladım. Saatlerce spor yaptığım, zayıflatıcı, laksatif etkisi olan ilaçlar kullandığım oldu,su içtiğimde karnım şişiyor diye su içmeyi azalttığım bile oldu(biliyorum inanılmaz geliyor) kusma boyutuna ise hiç girmiyorum... Zamanla doğru beslenmeyi öğrendim ama bu hastalığın takıntı boyutundan olsa gerek bu sağlıklı beslenmeyi bile hastalık haline getirdim belirlediğim porsiyondan bir gram fazla yesem dünyanın sonu geliyor sanki... şu an tedavi görüyorum ama hala binge of eating denilen yemek krizlerinden kurtulabilmiş değilim. Psikiyatrist, psikolog ve diyetisyen olmak üzere üç uzmandan yardım alıyorum. Davranışsal terapi ve ilaç tedavisi bir arada ilerliyor ama o kadar uzun zamandır hastayım ki bazen sanki hiç geçmiyecekmiş gibi geliyor... Buraya neden yazdım bilmiyorum sanırım beni tanımadığınız için, yoksa ailem ve doktorlarım dışında kimse bilmiyor hasta olduğumu ailem bile fark etmedi senelerce aslında yazacağım söylemek istediğim çok şey var ama sizi de sıkmak istemem cevap vermeniz ve ilgilenmeniz beni çok mutlu etti belki sizin tarifleriniz ve bilgileriniz bana yardımcı olur ve mutlu olabilirim!

    YanıtlaSil
  24. Aslı'cım paylaşmana çok sevindim gerçekten. böyle açıklıkla paylaşan ve durumunun farkında olan üstelik bunun için diyetisyenin yanı sıra psikolog ve psikiyatrist tedavisini sürdüren nadir insanlardansın. Sağlıklı bir insanda var olan yeme bozuklukları bir ekip işi ve ancak böyle bir ekip tarafından alınacak destekle iyileşme sağlanabilir. Herşeye rağmen yeme bozukluğunun bulimia nervozaya dönüşmediğine de sevindim:) İyi bir ekiple üstesinden gelirsin:) Yalnız şunu bilmeni ve gerçekten inanmanı isterim; hayat boyu formda kalabilmenin tek yolu literatürde yazan şekliyle sağlıklı ve dengeli, beslenmek. Spor konusunda ise ( Bu arada ben Türkiye'nin ilk sağlık ve spor dergisi Health&Shape'i çıkardım ve 11 yıl genel yayın yönetmenliğini yaptım.) eğer profesyonel sporcu değilsen aşırıya kaçmamak taraftarıyım ve aşırısının vücudu yıpratmak olduğunu, yaşam süremizi kısattığını düşünüyorum. Gün içinde hareketl olmak ve makul ölçüde spor yapmak yeterli. Tabii bunları zaten gittiğin uzmanlar sana çok güzel izah ediyorlardır ama belki de dosttan duymakta iyi gelebilir:) Binge of eating krizlerinin büyük ölçüde sağlıklı yeme takıntısı yüzünden kendini kısıtlamaktan kaynaklandığını biliyorsundur. Rahat ol. Herşeyin hafifini miktar ve sıklık kontrolü yaparak yiyebiliyoruz:) Fiziksel olarak da hepimiz kendi potansiyelimizi en iyi şekilde kullanmalıyız diye düşünüyorum. Sevgiler

    YanıtlaSil
  25. Çok dikkatlisin:) Teşekkür ederim beğenmene sevindim:)Yarın 1 Nisan haydi bekliyoruz ilk yazını

    YanıtlaSil
  26. hmmm şey olsunn sevilmeyen sebzeler yenebilecek hale gelsin:) Pırasalı kek gibi işte böyle yiyelim ama anlamayalım içinde ne var:) Bide tatlı atıştırmalıklar ortak karar sanırım şöyle ders çalışırken bolca yensin ama hafif olsun:)

    YanıtlaSil
  27. Çok teşekkür ederim tüm bunları yaparak formda kalan birinden bunları okumak beni çok rahatlattı.

    YanıtlaSil
  28. Blogun ismi şahane :) Yeni ve yaratıcı hadi bakalım hayırlı olsun :))

    YanıtlaSil
  29. Dimple : Umarım sevmişsindir:)

    Cindrella sana oğlum Can'a yaptığım tariflerden vermeliyim galiba:) Şaka bir yana bazı sebzeler hafif dip soslarla nefis oluyor:) Bir de kuruyemiş gibi fırınladıklarım var onları da ileriki günlerde yayınlarım:) Sebzeli muffinlerim, kişlerim ve yemeklerim var ama herşeye rağmen yine de miktar ve sıklık kontrolü yapmak şart oluyor. Sınırsız yenilebilen tatlı atıştırmalık ise hayal ne yazık ki:( Ama ana öğünlerde yeterli beslenip ara öğünleri de kaçırmazsan gözün dönmez ve sınırsız atıştırmalık aramayabilirsin:)

    Aslı biliyorum obsesyonlarımızdan kurtulmak çok kolay değil ama uzman yardımıyla, biraz sabır ve kararlılıkla olacak:)

    Mia : Çok teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  30. yemek ve ruh sağlığı arasındaki ilişkiye dikkat çeken aslı'nın yorumu çok anlamlı. zamanında diyet koçu ile çalıştım, ve anladım ki, insanın beyni anoreksik ya da obez olabiliyor.. bu yüzden blogun için çok sevinmem dışında bunun gibi derin konulara yer verilmesi, değinilmesi çok güzel. şimdi hemen güzel ve hafif tariflerine bakıyorum!:)

    YanıtlaSil
  31. Pirinç pilavı zararlı bir besin midir yerine ne önerirsiniz diye merak ediyorum,sevgiler

    Melek

    YanıtlaSil