Sözümde duruyorum değil mi? Artık dbskinnycook'u güncelleyip yeni reçetelerimi paylaşıyorum:P
Çok seviyoruz patates ve bezelyeli yemekleri. Hala sıkılmadıysanız bezelye ve patatesli bir tarif daha:)
Patates ve bezelyeli kolay Pay'ı yapmak gerçekten de hem kolay hem de lezzetli...
Soğanları zeytinyağ veya tereyağ ilavesiyle soteleyin. Doğranmış kırmızı dolmalık biberleri ilave edin. Hafif ateşte biberler yumuşayana kadar karıştırın ve doğranmış domatesleri lave edin...
Kimyon, köri, hardal, kırmızı biber, zencefilleri ilave et.
Bezelyeyi haşlayın, hafifçe çatalla ezin veya çok hafif ayarda robottan geçir.
Patateslerle birlikte karışıma ilave edin.
Orta ateşte 10 dakika kadar pişirin.
Haşlanmış ve küp şeklinde doğranmış patatesleri ilave edin...
Hafifçe yağladığınız tepsiye yufkayı yayın. İsteyen 2 kat yufka da kullanabilir. Yalnız bu durumda aralarını çok hafifçe yağlarsanız daha iyi sonuç alabilirsiniz. Uçları tepsinin dışına sarkan yufkayı malzemenin üzerine katlayın. Fırça yardımıyla hafifçe zeytinyağ sürün.
180 derece ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin...
Aşağıdaki fotoğrafta malzemeyi görebilmek için payı fırından çıktıktan sonra kesmiştim.
Afiyet olsun:)
Fotoğraflar Deniz Berdan
Malzemeler
1 kg patates,
80 gr tereyağ,
2 büyük boy kuru soğan,
1 çay kaşığı kimyon,
1 yemek kaşığı hardal tozu,
2 yemek kaşığı zencefil kökü,
1 kırmızı dolmalık biber,
1 tatlı kaşığı garam masala
500 gr bezelye,
3 büyük domates
tuz, karabiber
3 yufka,
50 gr tereyağ,
1 çay kaşığı hardal tozu
nefis görünüyor. ellerine sağlık :)
YanıtlaSilbezelyeden hiç sıkılmam ben :) bu tarif çok iyi oldu benim için, eşime bezelye yedirmenin haince bir yolunu bulmuş oldum :)) teşekkürler paylaşım için
YanıtlaSilaaaa çok kolay ve lezzetli duruyor :)
YanıtlaSilbuzlukta kullanılmayı bekleyen poşet poşet bezelyemi değerlendirmek için çok leziz bir tarif...
aramıza geri döndüğün için çoook sevindim :)
Zeytinyağı için bizim kendi zeytinlerimizden ve aynı bahçelerin hasadından olan, günlük toplanan ve günlük sıkılan zeytinyağımızı mutlaka denemelisiniz.Lezzeti, asiditesi konusunda oldukça iddialıyım:-))
YanıtlaSilTAŞ KAHVE Zeytinyağı detaylar için buraya bakabilirsiniz:
http://www.taskahve.com.tr/?islem=paket/urunP/urunleri_listele.php&kategorisi=1
Bu arada ellerinize sağlıııkk, ohhhh güzel görünüyor valla.Yummy:-)) En kısa sürede denemeliyim.
YanıtlaSilSevgiler,
http://papis-style.blogspot.com
tekrar skinnycook un guncellenmesi cok guzel ben cok sevindim bu postlara:))tereyag nerde kullanildi ben anlayamadim zeytinyag yerine mi yoksa ikisi birlikte mi?en kisa zamanda denemek istiyorum :))
YanıtlaSilçok güzel gidiyor. hep devam edin lütfen..
YanıtlaSilAyşe
Hobi coffee teşekkür ederim:)
YanıtlaSilNazlı; bezelye sevenlerdeniz, sevmeyene de sevdiririz:)
Pelin'cim biz bezelyeyi o kadar sık tüketiyoruz ki mevsiminde dondurduklarım çabucak bitiyor. Ben de dondurulmuşlardan alıyorum:) Ben de sizlerle böyle samimi yazışmayı çok özlemiştim:) İçinde olmayan bu paylaşımın kıymetini bilemez:)
Papiş'cim ilk fırsatta denemek isterim:) Zeytinyağın iyisi yemeğin lezzeti:)
YanıtlaSilAzize uyarın için teşekkür ederim. Genellikle yemeklerde zeytinyağ kullandığım için alışkanlık tarif kısmına tereyağ yazmayı unutmuşum:) Ama tercih senin. Hangisini istersen. Yufkalı olunca tereyağ daha lezzetli oluyor. Üstelik doğal ve kalorisi aynı. Tabi kalp kolesterol problemi olmayanlar için.
tarifi yapmam icin once yufka bulmam gerek tabi :/
YanıtlaSilGeri dönüşünüze çok sevindim:) Tesadüfen bir bakayım eski tariflerinizden ne var acaba derken bir de gördüm ki yepyeni reçeteler gelmiş!!
YanıtlaSilBir de redaksiyon konusunda yardım önerim var. Zaman sıkıntısıyla hızlı hızlı yazdığınızı anlıyorum ;) İsterseniz redaksiyon işini zevkle üstlenebilirim, ilgilenirseniz detaylar için ceren_eker@yahoo.com adresine mail atabilirsiniz.
Sevgiler,
Ceren
Deniz hanım yine boşlamaya başladınız:)) harika tariflerinizin devamını bekliyoruz..
YanıtlaSilbayılıyorum ben bu bloga...
YanıtlaSilöncelikle bu tarife bayıldım tam benim tarzım bi tariiif :) ayrıca çok iyi ve samimi bir blog yazarı olduğunuzu düşünüyorum ;) ya bir de ailece yediğiniz yemekler gittiğiniz restaurantları ve fotolarınızı paylaşmanızı herkes gibi bende çok özledim ve istiyoruum :) sık sık istanbula gitmeye çalışıyor ve orada yaşama ilhamım oluyor :)
YanıtlaSilsevgili deniz hanımcım öncelikle bu tarif tam benlik ve blogunuzu çok severek izliyorum :)) ayrıca sizi herkes gibi çok samimi buluyorum :) lütfen ailece gittiğiniz restaurantları ve fotolarınızı paylaşmaya devam edin bana istanbula sık sık gitme ve yaşama ilhamı veriyor :)
YanıtlaSilDeniz hanım selamlar,
YanıtlaSilsiz kaç yufka kullandınız anlamadım. birden fazla ise aralarına tereyağ-zeytinyağ mı sürüyoruz.
teşekkürler
Merhaba
YanıtlaSilHarika bir bloğunuz var, çok profesyonel ve özellikle anlaşılır, feyz alacağıma eminim :)
Arkadaşlarımızla yemek tariflerini paylaştığımız bir sitemiz var ziyaret ederseniz sevinirim :)
http://yemekveyemek.net/index.php/pide/246-minik-pideler
Ooh, nefis görünüyor, canim cekti resmen :)
YanıtlaSilhttp://bouquet-defleurs.blogspot.de/
Harika görünüyor ya teşekkürler
YanıtlaSil